Even geduld...

De leukste provincie van Nederland? Friesland is bij ons favoriet! Waarom? 5 redenen om deze zomer nog te gaan.

1. De wind door je haren

Behoefte om tijdens je weekendje weg of vakantie eens lekker uit te waaien? Met je hoofd leeg zorgeloos je dagen doorbrengen? Daar hebben ze in Friesland wat op gevonden! Ga het water op! Met een kano, SUP of sloep is leuk, maar wil je echt uitwaaien, neem dan een Skûtsje, zeiljacht of OPTIMIST.

2. Je leukste vakantieliefde

Denk je stiekem “Friesland, wat moet ik er?”, laat mij je dan overtuigen. Ik durf te beweren dat een bezoek aan Friesland liefde op het eerste gezicht is. De rust en ruimte, de weidse uitzichten, Friese Meren, Waddenzee en historische stadjes, de mooie dorpjes, eigen taal, het fierljeppen en Skûtsjesilen… Heel eigen, heel fijn! Om verliefd op te worden.

Zeilboot op het water met op de achtergrond riet en een molen tegen een blauwe lucht

3. Stedentripje? Kies uit elf steden!

De Friese elf steden, die kennen we allemaal! Als de eerste nachtvorst is geweest, laait de schaatskoorts voor de tocht der tochten op. Maar, de elf steden zijn niet alleen in de winter de moeite waard. Steden als Hindeloopen, Stavoren en Workum zijn misschien niet groot, maar wel leuk! Laat je verrassen door Harlingen, dwaal door Franeker en maak een boottocht door de grachten van Leeuwarden en ontdek hip Dokkum. Cityhoppen Friesland Style!

4. Bijzondere slaapplekken

Friesland is zo leuk, daar wil je een paar dagen zijn om alles op je gemak te kunnen ontdekken. Slapen in een kerk, een toffe logeerkeet of in een superdeluxe tent? Liever logeren in de stad, in het bos of… óp het water? Friesland heeft heel veel bijzondere plekjes om te logeren.

5. Gratis kinderopvang

Prettig geregeld, de kinderopvang Friesland Style. Je hebt er geen kind aan je kinderen. Wat wordt er ook alweer altijd gezegd? Als je kinderen het fijn hebben, dan…. Wees niet bang, in Friesland plak je je kinderen halverwege je vakantie niet achter het behang. Buiten spelen, zwemmen, surfen, zeilen, SUPpen, samen een bootje huren: WiFi overbodig!

Hou je wel van een beetje eigenzinnig en net even anders? Op naar Friesland!

Meer lezen over Friesland?

Lees de onderstaande blogs of bekijk de bijzondere plekjes in Friesland die we voor je geselecteerd hebben.