Even geduld...

Lonely Planet maakt de Best in Europe 2018 bekend. De top 3 Europese bestemmingen voor dit jaar bestaat uit Emilia- Romagna in Italië, Cantabrië in Spanje en Friesland in Nederland op nummer 3.

Voor reizigers die deze zomer de menigtes willen vermijden, zijn volgens Lonely Planet Italië’s culinaire hart, de ruige natuur van Noord-Spanje en cultureel Friesland de absolute topbestemmingen. De lijst is zorgvuldig samengesteld door reisexperts van Lonely Planet, die het hele continent hebben afgezocht naar de spannendste bestemmingen die onterecht over het hoofd worden gezien. De lijst kijkt verder dan Europa’s populairste bestemmingen en geeft reizigers de beste insidertips voor minder bezochte regio’s in populaire landen, verborgen parels op het continent en alternatieve stedentrips voor cultuurliefhebbers.

Lonely Planet’s Best in Europe 2018:

1. Emilia-Romagna, Italië
2. Cantabrië, Spanje
3. Friesland, Nederland
4. Kosovo
5. Provence, Frankrijk
6. Dundee, Schotland
7. Kleine Cycladen, Griekenland
8. Vilnius, Litouwen
9. Vipava-vallei, Slovenië
10. Tirana, Albanië

Friesland op 3!

Friesland wordt vaak over het hoofd gezien door internationale reizigers, maar ook door toeristen uit eigen land. Lonely Planet noemt de provincie een echte verborgen parel. Sara van Geloven, hoofdredacteur van Lonely Planet magazine in Nederland: “We zijn ontzettend trots dat Friesland de top 3 van Best in Europe heeft gehaald – de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze lijst. En het is een verdiende plek; niet alleen wordt er dit jaar uitgepakt met fenomenale Culturele Hoofdstad-evenementen, maar de provincie barst ook nog eens van natuur waar je je even helemaal terug kunt trekken. Met de Friese meren, uitgestrekte velden én natuurlijk de idyllische Waddeneilanden is Friesland wat mij betreft een van de meest onderschatte reisbestemmingen in Nederland.”

Friesland is een bijzonder plekje

Ook op Bijzonder Plekje staat Friesland hoog genoteerd bij de favoriete bestemmingen. De weidsheid en prachtige vergezichten, de rust en ruimte, de verrassende elf steden (elk met een eigen karakter), de Friese meren… Friesland biedt je de ruimte om echt te ontspannen. Al ga je maar een dagje het water op, geniet je even van een terrasje aan een van de meren, bezoek je een van de nationale parken; je bent echt even weg! 

Bij voorkeur ga je iets langer dan een dag. Friesland heeft zoveel moois te bieden. De Friese bijzondere plekjes die we geselecteerd hebben, wachten om ontdekt te worden. Ga jij ervaren waarom Friesland in de top 3 staat?

Bekijk alle bijzondere plekjes in Friesland

Ook leuk om te lezen:
Hotspot: Foodbar Picknickers in Friesland Foodbar Picknickers; een relaxt restaurant in Terherne. Geniet van een mini-vakantie aan het Snekermeer! Nelleke Wouters, 18 september 2014 Friesland: 3x Alde Feanen vanaf het water Op vakantie naar Friesland? Ontdek nationaal park de Alde Feanen! Bij voorkeur vanaf het water. Hoe? 3 tips! Marleen , 15 april 2017 Friesland: 3x bijzonder overnachten Alde Feanen N.P. Overnachten in een nationaal park? Dat is ontwaken omringd door natuur en schoonheid. Het kan, in N.P. Alde Feanen in Friesland. Marleen , 1 mei 2017 Vriendinnenweekend: het leukste van Friesland Een weekend met vriendinnen op stap? Reis af naar Friesland, ga varen, fietsen, ervaren en genieten! Het leukste van Friesland. Marleen , 18 mei 2017 Tip: 3x Friesland beleven op het water Deze waterprovincie heeft veel bijzonders te ontdekken. Van varende suite tot high tea tijdens een sloeptocht en toffe zeilcursussen voor kinderen. Marleen , 20 mei 2017 Kidsproof: Zeilkamp in Friesland Op zoek naar een leuke vakantie voor je kinderen? Stuur ze op zeilkamp in Friesland, gegarandeerd geslaagd! Marleen , 27 mei 2017 Eropuit: Wadlopen in Friesland Vrijheid, blijheid en genieten op het drooggevallen wad. Actief in de Friese natuur, een bijzondere ervaring. Ellen , 2 november 2017 Kidsproof: Zeilen, surfen en suppen in Friesland Boek een zeilvakantie voor je kinderen in Friesland. Ideaal voor de lange zomervakantie en gegarandeerd een succes! Marleen , 13 mei 2018 Stedentrip: Leeuwarden Op zoek naar inspiratie voor een citytrip: ontdek Leeuwarden en maak kennis met de Friese gastvrijheid! Ellen , 1 november 2017