Even geduld...

Na een compleet uitverkochte pop-up serie in de wijngaard halen chef Joost van den Branden en ondernemer Kiki Bosman deze winter opnieuw een klein stukje Frankrijk naar de hoofdstad. Met ‘Fruits de Mer in de Hooischuur’ vinden de volle visplateaus en glazen Franse wijn beschutting in een historische hooischuur – op slechts een klein rendez-voustje afstand van Amsterdam. Fruit de Mer in de Hooischuur duikt vanaf zondag 5 december, gedurende de winter, de hooiberg in met Fransgezinde fijnproevers. Heb jij behoefte aan wat Franse warmte? Reserveer snel je plekje!

Speld in de hooiberg

Tussen het hooi duiken voor een knusse tête-à-tête of uren borrelen als Fransen met vrienden tussen twinkelende lichtjes, met dekentjes en hooi om lekker warm te blijven. Na een zomer tussen de wijnranken was het vinden van de juiste winterlocatie als zoeken naar een speld in een hooiberg. En dat is precies waar Kiki en Joost ‘m vonden. Tussen Amsterdam-Noord en Broek in Waterland ligt ‘t onderkomen voor de wintereditie van hun fruits de mer pop-up, in de Hooischuur.

Kiki over het de wintereditie: ‘’Nadat de druiven waren geoogst, de wijnbladeren hun tak los lieten en we de zoveelste vraag kregen, waren we overtuigd: er moet een wintereditie komen. Maar waar?! Toen Joost en ik op de gok door Amsterdamse dorpjes reden in de hoop een ‘wauw-locatie’ te vinden, kruisten onze wegen al snel met die van boer Gert en zijn vrouw Tanja. Met gedeelde enthousiaste en boergondische blik was het snel al dikke mik. Onze Fruits de Mer lunch in hun hooischuur, tussen de weilanden, hooibalen en sfeerlichtjes – we zagen het gelijk voor ons.’’

Rondleiding en luxe 3-gangen lunch

Na een korte rondleiding van boer Gert – met aperitief en kaas van koeien uit eigen stal – twinkelen de lichtjes in de knusse hooischuur, waar een winterse versie van de Fruits de Mer op tafel verschijnt. Van den Branden serveert een warme bisque met truffelboter en baguette, een feestelijke fruit de mer plateau met vis uit het seizoen en de ‘krak!’ van de crème brûlée om de luxe lunch te beëindigen.

‘’We richten de zondagmiddag in zoals wij ‘m het liefst zien: gezellig tafelen in een knusse setting met een uitgebreide lunch en goede Franse wijn, om vervolgens – na een eventuele wandeling door het mooie Waterland – voldaan neer te ploffen op de bank’’, aldus chef Joost.

Feestje voor Francofielen

Fruits de Mer in de Hooischuur maakt van de zondagen in het koude seizoen een feestje voor Francofielen en ontvangt vanaf 5 december de eerste gasten. Iedere zondag is er keuze uit een vroege shift (12:00 of 12:30) of een latere shift (16:00 of 16:30). Plekken zijn beperkt, dus wie zin heeft in een retourtje Frankrijk in eigen land, reserveert snel.

Prijs: €80 per persoon.

Starttijd: 12:00 & 12:30 of 16:00 en 16:30
Eindtijd: circa 15:00 of 18:30, afhankelijk van de gekozen shift
Locatie: De Hooischuur Amsterdam
Adres: Liergouw 78B, 1028BV Amsterdam

Reserveren via:

Fruits de Mer in de Hooischuur