Even geduld...

Genieten van het leven is een kunst die iedereen kan beheersen. Vaak heb je maar weinig nodig om gelukkig te zijn. Fluitende vogels bij het ontwaken, een bos bloemen uit eigen tuin, de eerste zonnestralen in de lente, tot laat buiten zitten op een warme zomeravond.

Het is misschien een cliché, maar het zijn écht de kleine dingen waarvan je hart gaat zingen en die het leven bijzonder maken. Dingen die je bovendien overal kunt ontdekken: of je nu op vakantie bent of thuis op je eigen bijzondere plekje. Kijk maar eens in alle rust en heel bewust om je heen. Dan zie je ze vanzelf, die gratis geluksbrengers. Je krijgt er al vast tien cadeau. 

1. De geur van verse bloemen
In het voorjaar en de zomer staan de bermen vol met bloemen. Pluk tijdens je wandel- of fietstocht eens zo’n grote, wilde bos. Fluitenkruid is bijvoorbeeld prachtig! Zet de bloemen thuis in een vaas op tafel en je krijgt het lekkere buitengevoel er gratis bij.

2. Trakteer jezelf op een verwenmoment 
Maak van je eigen badkamer een hammam en neem de tijd voor jezelf. Na een lange dag of drukke week is de badkamer een rustige plek om te ontspannen.

3. Maak een wandeling 
Wandel door je nabije omgeving en bekijk de wereld door de ogen van een vreemde. Het is verbazingwekkend hoeveel nieuwe, bijzondere plekjes je ontdekt als je goed om je heen kijkt. 

4. Luister naar je favoriete muziek​
Zoek die ene CD weer eens op. Luister naar je lievelingsliedjes, zing mee uit volle borst en dans alsof niemand je ziet.

5. Een uitgebreid ontbijt
Iedereen de deur uit en de ochtendspits achter de rug? Verwen je zelf met een uitgebreid ontbijt. Met de geur van verse koffie in de ochtendzon…

6. Ga op reis vanuit je stoel 
Je hoeft niet altijd weg te gaan om te genieten van al het moois in de wereld. Lees een reisverhaal, een travelblog of kijk mooie foto’s. Je waant je even in een andere wereld. 

7. Deel je geluksmoment 
Deel je geluksmoment met een dierbare vriendin, met je kind of je moeder. Geluk kunnen delen, maakt dubbel gelukkig is mijn ervaring.

8. Organiseer een spontane picknick 
Kijk wat je nog in de koelkast hebt, verzamel lekkers uit je lades en organiseer spontaan een picknick. In de tuin op het gras, in een weiland of het park. 

9. Sta vroeg op en ga naar buiten
De stilte op straat, de zonsopgang, het ontwaken van de natuur. Die eerste uren in de ochtend geven je energie voor de rest van de dag. 

10. Geef een compliment of glimlach
Van complimentjes geven word je gelukkiger. Je richt je aandacht op de positieve kanten van een ander en dat werkt aanstekelijk. Bovendien; wanneer je een ander ziet stralen, straal je zelf een beetje mee.

Waar geniet jij van?