Even geduld...

Eens in de zoveel tijd ga ik een nachtje met de liefste weg. Even tijd voor elkaar, voor fijne gesprekken, voor inspiratie en even alleen 'just the two of us'. Deze keer blijven we dicht bij huis, we reizen af naar Boutique hotel Sterrenberg op de Veluwe. Een echt verwenhotel blijkt bij aankomst.

Een warm welkom

Bij de receptie wacht ons een warm welkom. Hoewel het hotel van buiten niet heel bijzonder is, is het interieur eigentijds en smaakvol. Terwijl we genieten van een heerlijk witlofsoepje krijgen we van de gezellige gastvrouw te horen dat het 'zondag all-in genieten!' arrangement voor ons is geboekt. Een dikke tip! Twee dagen genieten van het beste van het hotel voor een zeer scherpe prijs. Ons nachtje blijkt inclusief een aperitief met amuse, een gastronomisch 4-gangen diner, wijnarrangement, koffie 'Sterrenberg' met friandises, een fiets- en wandelkaart, vrij gebruik van zwembad & fitness en wellnesspakket. 

Voordat we van al dit lekkers gaan genieten, profiteren we nog even van de laatste zonnestralen door een mooie wandeling te maken over de Veluwe. We informeren bij de receptie naar de wandeltip van de dag en krijgen de oranje-stippen-wandeling getipt. Je loopt de voordeur uit, volgt de oranje stippen op de bomen en wandelt 45 minuten door bos en over heide.

Een hotel voor iedereen

Terug in het hotel is het borreltijd. We zijn niet de enigen die de sfeervolle lounge opzoeken. Het is gezellig druk en wat opvalt zijn de verschillende doelgroepen: 55-plussers, young lovers, natuurliefhebbers en gezinnen. In de bibliotheek zit een vader met jonge zoon te schaken, bij de piano kruipt een baby over de grond. Het kan hier allemaal en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Restaurant Timber

De verrassing van het hotel is met stip restaurant Timber. Nadat we van de haard naar het restaurant verhuizen wacht ons een bijzonder smakelijk diner, startend met een cava en amuse. De gastheer serveert bij elke gang een bijpassende wijn. We leren waarom de Riesling zo lekker is bij de langzaam gegaarde zalm, de Pinot Grigio zo goed past bij de witte vis op een bedje van … (te veel wijn!) De gerechten zijn echte kunstwerkjes en smaken nog beter dan ze er uit zien. Wat een culinair feest!

UmVzdGF1cmFudCBUaW1iZXI=

Overnachten in stilte

We rollen ons romantische bed in, het zwembad en de wellness laten we even voor wat het is. Op ons bed liggen rozenblaadjes… Het is heerlijk stil aan de rand van de Veluwe, we slapen als een roos!

***

Zelfs bij het ontbijt weet Hotel Sterrenberg te verrassen. De placemats zijn origineel, met de datum en het weer van de dag. Helaas moeten we na het uitgebreide ontbijt allebei weer aan het werk…. Heb je alle tijd, dan is er veel te ontdekken op de Veluwe.

T250YmlqdCBiaWogU3RlcnJlbmJlcmc=

Boutique hotel Sterrenberg tipt

Twee dagen zijn veel te kort voor de mooie omgeving. Het hotel heeft een aantal originele arrangementen samengesteld waarbij je het beste van de Sterrenberg en de omgeving ervaart. Voor verliefde stellen is er 'Cupido', voor levensgenieters het 'Zondag all-in genieten', voor natuurliefhebbers 'Proef de Veluwe' en sportievelingen kunnen zich melden voor de 'Otterlose Bergwandelingen'.

Tel daarbij Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Kröller Müller Museum, wandelen met de boswachter, fietsen naar het Mosselse Zand of de Otterlose Stuifwal, wild spotten bij zonsondergang, Paleis het Loo…. en reken maar uit hoeveel dagen je bij Sterrenberg moet gaan logeren. Doen!

Praktische informatie:

Wat? Boutique hotel Sterrenberg
Waar? Houtkampweg 1 Otterlo
Wanneer? Het hele jaar
Prijs: 'Zondag all-in genieten' arrangement vanaf € 100,- p.p.
Meer weten? Bezoek Boutique hotel Sterrenberg

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: