Even geduld...

Onze timing kon werkelijk niet beter. Afgelopen weekend, nota bene de eerste warme dagen van dit jaar, logeerden wij bij zorg- en recreatieboerderij De Kleine Wildenberg in Diepenveen. Ons wachtte een nostalgische doch hippe pipowagen inclusief weids uitzicht en nieuwsgierige ezels.

De Kleine Wildenberg is heel veel, maar geen camping. Toch ervaarden wij wel degelijk het ware kampeergevoel met al dat groen om ons heen, een hout gestookte hot tub én een kampvuur met marshmallows. Wat een heerlijk plekje!

Wat ruim, zo’n pipowagen!

Dus wij bij aankomst trapje op, schoenen uit, de keuken in, door naar de gezellige zitkamer met houtkachel, beetje bukken, deurtje door, met aan de linkerzijde de bedstee en dan nóg een slaapkamer, met douche en toilet. Wat een ruimte! Stijlvol en met aandacht ingericht en dan ook nog dat ultieme lentezonnetje door de gehaakte vitrage… Het overtrof niet alleen mijn verwachtingen, dochterlief van vier riep bij het zien van het stapelbed enthousiast: ‘wat is het hier fan-tas-tisch!’ En dat was het. De gastvrijheid van Margreet en Betsie (Lars was een keer lekker zelf op pad), de speelse indeling van het erf, het gevoel dat aan alles was gedacht om het ons naar de zin te maken maar bovenal; de rust en de ruimte.

Een waar kinderparadijs

Met een grote speeltuin, een schuur vol met fietsjes in alle maten en vormen en een bonte verzameling lieve dieren die samen met Betsie gevoerd mogen worden, voelt ieder kind zich natuurlijk de koning te rijk. En toegegeven, wij dus ook. Ook wij hadden iets te kiezen in de schuur, wat een aangename verrassing! Zonder gedoe eigenden wij ons de fiets met kinderstoel en een gezellige familietandem toe en maakten we zaterdag onverwacht een fijn tochtje door het Sallandse bos en Hanzestad Deventer. Allebei hartstikke dichtbij! Na een heerlijke dag in de buitenlucht kropen de kinders voldaan en met roze wangen hun bed in.

Kindvriendelijk én romantisch?

Gaat dat samen dan? Hier wel hoor! In de avond namen we met z’n twee een relaxte zit in de warm gestookte hot tub, daarna even in de schommelbank met een koud biertje en later op de avond haalden we nog even de verrassende LP verzameling in de zitkamer tevoorschijn. Lekker plaatjes luisteren en een boek lezen bij de kachel! Na een rustige nacht, ’s ochtends allereerst diezelfde kachel weer aan, een ouderwetse Jip & Janneke plaat op voor de kinderen en verse kippen- en ganzeneieren koken voor het ontbijt. Gekregen van Betsie. Geloof je me als ik zeg dat een weekend hier veel te kort was? Misschien toch eens terug met z’n tweeën, voor een stedentripje Deventer op de fiets!

En wist je dat…

  • je vanuit De Kleine Wildenberg zo door het bos naar Hotel Gaia wandelt? Een imposant pand met sprookjesachtig interieur en een bijzonder niet-alledaagse kaart waar wij héél blij van werden! En wij zaten hier dus op het terras met onze snoet in de zon, uitkijkend over een prachtig aangelegd Engels landschapspark…
  • de Kleine Wildenberg ook geschikt is voor groepen en vergaderingen? Er zijn verschillende slaap- accommodaties en Het Peggehuis is een hippe gezamenlijke binnenruimte, smaakvol ingericht met luie stoel en kachel, schapenvellen en lange tafels. Heel knus!

Neem een kijkje op de boerderij van Margreet en Lars

Over Marleen van den Elsen:

Marleen van den Elsen was de gelukkige die een paar dagen mocht logeren bij Boerderij de Kleine Wildenberg. Marleen is als ambassadeur betrokken bij Bijzonder Plekje. Samen schreven we het boek Buitengeluk – kamperen en logeren in de natuur.

Ontdek ook deze plekjes: