Even geduld...

Het geluid van de golven, de wind door je haren, de lentezon op je gezicht en een ultiem gevoel van vrijheid… Een weekendje aan zee is misschien wel het beste medicijn tegen stress. Even niets aan je hoofd, alleen maar genieten. Ik logeerde een nachtje bij het Stayokay Designhostel in Egmond; een leuke betaalbare locatie voor een weekendje weg aan zee, ook voor families met kinderen. Het was zo fijn! Lees je mee?

Tot in de puntjes

In Egmond weten ze als geen ander hoe ze gasten blij kunnen maken; alles was tot in de puntjes verzorgd! Een heerlijk lichte kamer met opgemaakte bedden, goede matrassen, handdoeken en kleine flesjes shampoo, een zithoek waar drinken met wat lekkers klaarstond, uitzicht op de binnenplaats… De ene verrassing na de andere! Tel daar het vriendelijke personeel bij op en je hebt de perfecte plek voor een weekend of weekje weg. Laat je zeker informeren over de omgeving, ze vertellen er graag over.

Ontmoeten

Net als de andere Stayokay hostels staat ook die in Egmond in het teken van ontmoeten. Er is een grote zaal waar je ’s morgens welkom bent voor het ontbijt en ’s avonds aan kunt schuiven voor een diner (wel even reserveren). Wij begonnen onze ochtend met verse broodjes, yoghurt met muesli en een lekker sapje. De rest van de dag ben je in de bar met lounge welkom voor een hapje en een drankje. Voor kinderen zijn er heel veel spelletjes, boeken, een voetbaltafel en een pooltafel. Bij mooi weer kunnen ze lekker buitenspelen op de binnenplaats met speeltuin, terwijl jullie op het terras genieten van koffie met een stukje taart… Genoeg ruimte om te ontmoeten, samen te beleven, te genieten en mooie herinneringen te maken.

3x doen in Egmond

In twee dagen hebben we veel gezien en gedaan. Dingen die ik je echt kan aanraden? Ik zet ze voor je op een rijtje:

De bollenvelden
Reis je in het voorjaar af naar Egmond? Dan zullen de velden met prachtige gekleurde bloemen je waarschijnlijk als eerste opvallen. Maak een tussenstop, wandel door de bloempracht en leg de schoonheid vast op een mooie foto!

De zee
Natuurlijk breng je een bezoek aan de zee en het strand. Je rijdt er met de auto in een paar minuten naartoe of je kunt een fiets huren bij het Stayokay. Of je nu in de zomer, winter, lente of herfst komt; de zee is mooi en fijn in elk seizoen. En wat dacht je van de strandpaviljoens? Een wijntje, koffie met taart of een lekkere lunch… Na een mooie strandwandeling of een middag zonnen en zwemmen is niets fijner dan neerploffen op een gezellig terras. Op het strand van Egmond aan Zee heb je de keuze uit verschillende paviljoens.

De duinen
Niet alleen op het strand kun je mooi wandelen, de duinen zijn ook prachtig! Met een beetje geluk kom je Schotse Hooglanders en wilde paarden tegen. Een bijzondere en mooie ervaring in de natuur.

Ook leuk: Alkmaar

Vanaf het designhostel rijd je in ongeveer 20 minuten naar het centrum van Alkmaar. Een mooi historisch centrum met veel water en bruggetjes, veel winkels, gezellige terrasjes, leuke restaurantjes én natuurlijk de kaasmarkt! Wij vonden Alkmaar een leuke toevoeging aan ons verblijf in Egmond, zeker een aanrader dus.

Praktische informatie:
Wat? Stayokay Designhostel Egmond
Waar? Herenweg 118, 1935 AJ Egmond
Prijs: vanaf €17 per nacht