Even geduld...

Wanneer je stadsdrukte gewend bent en eigenlijk nooit in slaap valt met absolute stilte dan zal een nachtje in een Dorpswoning je aangenaam verrassen. Af en toe een koe die zich laat horen of een vogel die je verblijdt met vrolijk gefluit, maar verder echt niets… Heerlijk!

Bijzonder overnachten in Brabant

Lian & Ellen hebben 10 woningen in hun assortiment, allemaal totaal anders maar stuk voor stuk bijzonder. De huizen staan in de Brabantse dorpen Leende, Leenderstrijp en Borkel en Schaft. Een weekend weg met z’n tweeën, vakantie met de hele familie of even ertussenuit met vriendinnen… Voor elk gezelschap is er een passende Dorpswoning, variërend van 2- tot 17-persoons. De dames hebben een geweldige smaak en weten in elk huis oude en nieuwe elementen perfect te combineren.

Vanuit je bed het bos in

’t Hazelnotenbier heeft echt een gunstige ligging. Bijna aan het einde van een straat die overgaat in een prachtig bosgebied. Vanuit je bed schiet je zo je kleren aan om wakker te worden met een heerlijke wandeling tussen de bomen. Heb je net als ik liever eerst even rustig een kopje koffie? Vanuit de serre met openslaande deuren loop je zo de groene tuin in. Het uitzicht over de weilanden en de paarden van de buurman is alles behalve vervelend. Zelf je paard meenemen? Dat kan! Achterin de tuin bevinden zich de stallen, grenzend aan het weiland.

SGF6ZWxub3RlbmJpZXI=

Home away from home

A home away from home – Lian en Ellen hebben deze woorden maar al te goed begrepen, het is hier fijn. Een lange tafel in de lichte serre, een lekkere plofbank met grote televisie, een keuken met alles erop en eraan, boxspring bedden en natuurlijk de heerlijke tuin. Bij aankomst lagen de handdoeken en badjassen voor ons klaar, de kaarsjes brandden en Lian stond klaar voor een rondleiding door de woning. Een warm ontvangst met een bijzonder sterk gevoel van thuiskomen.

SW50ZXJpZXVy

Ontspannen, genieten & ontdekken

Tijdens ons weekend in ’t Hazelnotenbier hebben we rust & ontspanning in het fijne huis afgewisseld met ontdekkingstochten in de omliggende natuur. Het is fijn om even helemaal niets te moeten… Rustig een boekje lezen in de serre, genieten van de geluiden van de natuur en lekker languit op de bank met een spannende film. Telefoon uit, ontspanningsmodus aan!

SGV0IGJvcw==

De natuur rondom de Dorpswoning is perfect voor mooie wandel- en fietstochten. Aan het einde van de straat wandel je het bos in. Fijn voor een korte of lange wandeling, op elk moment van de dag. Ook in de verdere omgeving valt nog veel te zien. Vanaf ’t Hazelnotenbier reden we in ongeveer 15 minuten naar de Strabrechtse Heide in Heeze, een ontzettend mooi natuurgebied. Bij de schaapskooi konden we kleine lammetjes bewonderen en knuffelen, zo leuk! We hebben de middag afgesloten met een lunch bij het Heidecafé, een leuke en gezellige plek middenin de natuur.

De Dorpswoning is echt een aanrader voor iedereen die er even helemaal tussenuit wil. Je batterij opladen, quality time met elkaar en genieten van de simpele dingen. De natuur, een fijn huis, het ‘niets moeten’ en de gezelligheid van een Brabants dorp. Een weekend was eigenlijk te kort; het liefste was ik hier blijven wonen…

Praktische informatie:
Wat?
De Dorpswoning
Waar? Leende, Leenderstrijp en Borkel en Schaft
Prijs: vanaf €380 per weekend

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: