Even geduld...

De meest kindvriendelijke boerderijlodges van Droste vind je in Hezingen, net buiten Vasse. Met een speelveld én het fijne restaurant watermolen Bels op fietsafstand waar je ook weer een speeltuin vindt. Helemaal goed dus voor een vakantie met je gezin!

Het is wel even doortrappen voor onze zevenjarige; Noordoost-Twente heeft aardig wat heuvels. Maar dat is dan ook meteen weer de gein. “Mama, ik heb de stippeltjestrui gewonnen!” roept hij onderaan de helling – hij ziet zichzelf al in de bolletjestrui van de Tour de France.

Buitenlandgevoel

Het glooiende groen geeft het idee dat je veel verder van huis bent – de Duitse grens ligt hier ook op een steenworp afstand. Echt vakantiegevoel. Helemaal door de luxe van de boerderijlodges: vrijstaand bad, vaatwasser, Nespresso (cups staan klaar!) en luxe theetjes, een fijne bank met kacheltje, lekkere inloopdouche… En toch is het nergens fluffy, de lodges zijn stoer ingericht.

Het is vooral het ruimtelijke gevoel dat het heel luxe maakt: de mezzanine, het grote bed, de fijne open ruimte als je binnenkomt, het uitzicht richting het Springendal. Dit natuurgebied pik je makkelijk mee op de fiets naar Ootmarsum, een prachtig oud stadje met grappige winkeltjes. Nóg leuker tijdens de Siepelmarkten in de zomer met een kindermarkt, draaimolen, springkussen, stormbaan, glijbanen en pony rijden.

U2luZ3JhdmVu

Watermolens

’s Avonds fietsen we naar watermolen Bels waar we nog even langs de Mosbeek lopen, een beschermd natuurgebied. De volgende dag rijden we naar Denekamp, waar zoonlief lekker speelt in het water terwijl we wat drinken bij weer een andere watermolen; die op landgoed Singraven. Nog even naar Natura Docet, het mooie natuurmuseum in Denekamp met ook weer een leuk terras in de tuin en een waterspeelplaats… Everybody happy!

U3ByaW5nZW5kYWw=V2F0ZXJtb2xlbiBCZWxz

Praktische informatie:
Wat? Droste's Boerderijlodges
Waar? Op verschillende locaties in Twente
Prijs: vanaf €299 per weekend


(foto Ootmarsum: Marketing Oost)

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: