Even geduld...

‘Kom je een keertje logeren?’ vraagt Paulien, eigenaresse van inmiddels drie unieke houten cabins op totaal verschillende locaties in ons land. ‘Ons eilandje in de stad moet getest worden, is dat iets voor jou?’

Ik pak mijn tas voor een bezoek van drie dagen. Normaal gesproken ben ik daar zo klaar mee, inpakken & vertrekken is een routineklus geworden in al die jaren dat ik voor Bijzonder Plekje op pad ga. Alleen dit keer is het net even anders. Voor het eerste in lange tijd heb ik een heleboel vragen voor mijn vertrek. Ik ga naar een eilandje in Rotterdam, een eilandje midden in de stad. Hoe bijzonder is dat?

Op avontuur per waterfiets

‘Hoe kom ik er?’ is de vraag die me nog het meeste bezig houdt. Ik heb een mail met instructies van Paulien ontvangen en mag niet verder vragen van mezelf. Dat doet een doorgewinterde reiziger toch niet?! Ik rijd naar Rotterdam en voel me, zoals elke keer wanneer ik deze stad nader, een beetje trots. De skyline met o.a. de Erasmus- en de Willemsbrug, de Euromast en de Markthal is toch echt werelds! En dat in ons kleine land.

En ergens daar tussen die wereld van wolkenkrabbers ligt een eilandje met mijn huisje voor de komende dagen. Ik parkeer de auto en ga op zoek naar een houten paaltje tussen steiger 1 en 2. Daar ligt namelijk mijn vervoer: een waterfiets! Het avontuur gaat beginnen! Ik zet mijn koffertje ‘aan boord’, de boodschappen erbij en samen met mijn reisgezelschap zetten we de vaart er in. Onderweg krijgen we de slappe lach, hoe oud was ik toen ik voor het laatst op een waterfiets zat? Het is nog geen 200 meter fietsen naar de Getaway en we hebben plezier voor tien. Bij het aanmeren doen we net alsof het allemaal heel soepel gaat en ik niet bijna in het water lig. Gelukkig trekt de mooie cabin de aandacht weg bij mijn gestuntel!

Getaway Deluxe03

De Getaway Deluxe in Rotterdam is de 3e getaway die Paulien en Arno gerealiseerd hebben, op een wel heel unieke locatie: op een eiland in de Bergse Achterplas. Door de waterfiets een avontuur om er te komen, eenmaal op het eiland heb je alle comfort. De eerste minuten na aankomst bewonderen we de Getaway en wijzen elkaar op elk handig en mooi detail. De strakke keuken, de lange eetplek, de heerlijke loungehoek, de twee slaapkamers: alles is even praktisch en goed overdacht ingedeeld. Er is zorgvuldig gebruik gemaakt van materialen als hout en leer, waardoor het huis een warme uitstraling heeft. Na de eerste oh’s en ah’s zijn we thuis. De houtkachel gaat aan, een Nespresso is zo gezet en we genieten van het uitzicht over het water.

Aan het einde van de eerste middag gaat het regenen om de eerste 36 uur niet meer op te houden. Het lijkt de volgende dag maar niet licht te worden, de regen klettert tegen de ramen en we peinzen er niet over om in de waterfiets te springen om aan wal te gaan. Kaarsen aan, houtkachel aan en in de loungehoek kijken we een film via het home cinema system. De regen blijkt de perfecte manier om eindeloos bij te praten, lachen, lekker te eten en te lanterfanten.

Elektrische sloep te huur

Na in slaap te zijn gesust door het getik van de regen, word ik wakker door zonnestralen die mijn slaapkamer in schijnen. Wat een cadeautje en wat een rust! Ik spring uit bed en ga naar buiten, waar ik de kleurenpracht op me in laat werken. Mijn blote voeten worden blauw van de kou, maar van binnen gloei ik. De vogels op het water, het weerkaatsen van de zon; is dit echt Rotterdam? We springen nog voor het ontbijt in de elektrische sloep, per dag te huur bij de Getaway, en varen in stilte over de Bergse Plas. Dit is niet zomaar een woensdagochtend beseffen we…

Een houten vakantiehuis met groot terras, houtkachel buiten en een grote dennenboom

Met moeite nemen we afscheid van deze paradijselijke plek. Maar niet voordat we nog een extra rondje met de waterfiets hebben gevaren…

Handig om te weten over de Getaway Deluxe:

Wat? Getaway Deluxe03
Waar? Bergse Plas – Hilligersberg – Rotterdam
UPDATE: Dit eilandhuis wordt tegenwoordig verhuurd onder de naam Island Cabin.

Tip: Vanuit de Getaway zit je in enkele minuten in Het Noorden in Rotterdam. Deze wijk heeft veel leuke & lekkere plekjes voor ontbijt, koffie, taart, borrel… Denk aan Lof der Zoetheid, Bertmans en Brouwerij Noordt. We schoven voor het ontbijt aan bij Hopper Noord, met koffie uit eigen branderij en brood uit eigen oven.

Ontdek ook deze plekjes: