Even geduld...

Daar waar de Achterhoek langzaam overgaat in Salland staat een heel fijn huisje: Getaway Deluxe 01, aan een zandweg in de natuur. Op een plek waar stilte nog echt stil is! Een uniek huisje naar eigen ontwerp van de eigenaren. Ik ging er een nachtje slapen.

Kleur aan mijn dag

Wanneer ik in de auto stap is het bij ons grauw, geen vlokje sneeuw te bekennen. Mijn TomTom waarschuwt me: ‘uw bestemming ligt aan een onverharde weg, wilt u doorgaan?’ Ja natuurlijk! Des te leuker! Zodra ik Arnhem nader wordt de wereld langzaam wit en eenmaal voorbij Deventer rijd ik door een prachtig winters landschap. Wat een bof! Deze grauwe dag verandert ineens van kleur.

Kleur krijg ik ook op mijn wangen, van enthousiasme! De laatste meters van mijn reis gaat de verharde landweg over in een zandweg. En ineens ligt daar, een beetje verstopt tegen een bosrand, vakantiehuisje Hemelzicht. ‘Hier wil ik wonen’ is het eerste wat ik denk.

Een hemels verblijf

Buiten waait een koude wind uit het oosten, gevoelstemperatuur -6 graden. Binnen is het warm, gezellig en knus. Snel steek ik de houtkachel en wat kaarsjes aan en kruip met een dampende kop koffie op de stoel bij het raam. Mijn uitzicht is net een schilderij! Door de grote ramen kijk ik uit op een wit landschap, met wat bomen, 2 paarden, een boerderij in de verte en verder niets. 

Een unieke qabin

Ik heb een inspirerend gesprek met de eigenaresse van Getaway Deluxe 01, Paulien. Samen met haar partner bedacht ze het perfecte (vakantie-)huisje. ‘Als wij een huisje zouden ontwerpen, hoe moet het er dan uitzien?’ Van het een kwam het ander en de eerste Qabin is een feit. Een duurzaam gebouwd pre-fab huisje, met een grote glazen gevel, praktisch ingericht naar een ontwerp waarbij over elke centimer heel goed is nagedacht. Ik word geprikkeld en ben zo enthousiast, wat heerlijk om zo creatief bezig te zijn en je dromen ook daadwerkelijk tot leven te laten komen.

In de omgeving

De Qabin staat op een eigen stuk grond van 4000 m2 met een stukje bos, een lange oprijlaan en omringd door het typerende coulissenlandschap van Salland. In de omgeving van Getaway Deluxe 01 is zoveel te doen, je mag wel minstens een week boeken! Vanuit het huisje kun je eindeloze wandelingen maken, van landgoed naar landgoed. Ook fiets- en mountainbike routes komen voorbij. Hanzestad Deventer met een historisch centrum, gezellige restaurantjes en het hippe fooddock ligt op 13 km afstand. De Holterberg ligt op slechts 10 kilometer, een fijne bestemming voor een uitdagende wandel- of fietstocht in combinatie met een wijntje bij Restaurant de Swarte Ruijter. Theehuizen, blote voetenpaden, streekwinkels, landgoederen… De keuze is aan jou!

En ik? Ik vind het altijd fijn als een huisje me uitnodigt om niets te doen. Als de plek zo fijn is, dat ik alleen maar hoef te zijn. En dat is wat ik doe bij Getaway Deluxe 01. Hoewel alle mogelijkheden me mooi, leuk en interessant lijken, kies ik ervoor om ‘gewoon te zijn’. Ik maak een wandeling door de sneeuw vanuit het huisje, geniet van het landschap, de kou die mijn ogen doet tranen en een specht die zich niets aantrekt van de winter. ‘Hier wil ik blijven’ is het laatste wat ik denk voor ik weer in de auto naar huis ga de volgende dag. 

Praktische informatie:

Wat? Vakantiehuis Getaway Deluxe 01
Waar? Marsweg 1, 7434 TA Lettele
Voor? Voor 4 personen (mijn voorkeur: 2 volwassenen en 2 kinderen. De 2e slaapruimte, het bird’s nest’, heeft een steile trap, niet voor iedereen geschikt)
Prijs? De huurprijs is op basis van 2 personen en vanaf 125 Euro per nacht.
TIP: Vroeg boeken!

Lees meer over dit mooie huisje in Salland

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: