Even geduld...

Hihahut is een uniek logeerconcept in het Groene Hart. Logeren in design hutten, bereikbaar per fiets, te voet of per bootje. Een prachtige omgeving gecombineerd met bijzonder overnachten, wat wil je nog meer?

Wanneer je me vraagt wat ik het leukste aan mijn werk vind, dan scoort het ontdekken van nieuwe concepten/plekjes hoog. Een van die laatste ontdekkingen is hihahut, een uniek logeerconcept waar ik bij het zien ervan al een grote glimlach op mijn gezicht kreeg. We gingen er onlangs een nachtje logeren waarna die glimlach alleen maar groter is geworden. Hihahut is leuk, heel leuk!

Vakantievoorpret

Voorafgaand aan je verblijf begint de pret al. Je krijgt een informatiepakket van hihahut per post thuis gestuurd. Met een routekaart, tips voor je verblijf, hotspots langs je route en algemene informatie. Waar ga je van start, welke routes zijn de moeite waard, wat krijg je te zien? Je ouderwets verdiepen in je reis, ik was even vergeten, door alle apps en routeplanners, hoeveel energie dat geeft.

Met de leukste tips en mooiste routes.

Overnachten in de Binnentent, Vogelaar of Zonnepost

Hihahut heeft momenteel drie unieke designhutten; de Binnentent in een kas, de Zonnepost naast koeien op de boerderij en de Vogelaar in een weiland in Rijpwetering. Ze zijn met elkaar verbonden door vaar- en fietsroutes. De Binnentent bereik je per roeiboot, de Zonnepost en Vogelaar per tandem. Hoe bijzonder is dat?!

Op een tandem van hihahut naar hihahut

Op onze welkomstbrief vinden het adres waar we onze tandem op kunnen halen. Bagage in de fietstassen, een pittig kleurtje tandem uitgekozen en daar gaan we! Gierend van de lach, slingerend over de weg de route volgend die Marga van hihahut voor ons uitgestippeld heeft. Al snel hebben we door dat tandemfietsen niet zo voor ons is weggelegd. We lachen meer dan dat we trappen en komen nauwelijks vooruit. Hoe handig de overzichtelijke kaart, waarop we goed kunnen zien hoe onze route in te korten. En hoe behulpzaam de kapitein van een van de pontjes, die zijn vaarroute aanpast om voor ons een stuk af te snijden!

Het Groene Hart waar je doorheen fietst is prachtig! De uitgestippelde routes leiden je echt langs de mooiste plekjes! Fietspaden op dijkjes langs een vaart, langs molens, waterplassen, weilanden…. De hotspots (biologische boeren, landwinkels, theetuinen) staan gemarkeerd op de kaart en zijn allemaal een bezoekje waard! Wederom besef ik me hoe mooi ons eigen land is.

De Vogelaar

De eindbestemming van onze dag is De Vogelaar. Qua uiterlijk zijn de designhutten allemaal anders, qua innerlijk hebben ze veel overeenkomsten. Onze vrolijk gekleurde hut heeft aan de buitenkant iets weg van een huifkar. Het interieur is prachtig vormgegeven en goed overdacht. We komen niets tekort in onze hut.

De hutten zijn geschikt voor twee personen en uitgerust met een goed (opgemaakt) tweepersoons bed, een douche met warm water (zonne-energie), een (duurzaam) toilet, een keukentje met 2-pits fornuis, een koelkastje met honesty bar, een stoere eettafel met bankjes. Van de gordijnen tot de douchecabine, overal vind je leuke ideeën en ontwerpen, bedacht door Anne. En dan dat uitzicht….

Extra’s bij hihahut: ontbijt-, lunch of dinerkrat

Optioneel kun je vooraf ontbijt, lunch of diner reserveren. Bij aankomst staat je maaltijd in een krat voor je klaar. Voor ons is dat een goed gevulde en verrassende ontbijtkrat met een recept voor pannenkoeken. Na een goede nachtrust sta ik alweer vroeg pannenkoeken te bakken. Met bosbessen en ahornsiroop en/of banaan met Nutella, zo lekker!

Na het ontbijt springen we weer op onze tandem. Ons gelach gaat verder waar we de dag ervoor zijn opgehouden en we besluiten de kortste route te nemen naar het inleverpunt. Maar goed ook, enkele minuten na aankomst komt de regen met bakken uit de hemel. Waar is onze leuke hut om te schuilen? We willen terug!

Praktische informatie:

Ook een keer dit bijzondere concept ervaren?

Wat? hihahut * GESLOTEN *
Waar? Startpunt Roelofarendsveen – in het Groene Hart
Hoe? Per fiets, te voet of roeiboot
Maximaal aantal personen: 2
Prijs: vanaf € 110,- per nacht per hut, incl. informatiepakket, opgemaakte bedden en handdoeken, vervoer