Even geduld...

Op zoek naar een rustig gelegen 14-persoons vakantiehuis in België? Kindvriendelijk en lekker ruim? Tip: Hof te Voorde op 10 minuten van het Belgische Kortrijk.

Comfortabel huis op het platteland

Het is begin januari als we de snelweg afdraaien richting Deerlijk, voor een paar dagen verblijf bij Hof te Voorde. Het is een grijze dag, we rijden tussen de buien door naar onze bestemming met langs de kant van de weg, in de weilanden en op de akkers grote plassen water. Valt onze minivakantie in het water? We vragen ons kort af waar we terecht komen als ons navigatiesysteem zegt dat we er over 800 meter al moeten zijn.

Ineens ligt daar, tussen de weilanden, Hof te Voorde. De voormalige boerenschuur, een bouwval, is gerenoveerd tot luxe vakantiewoning met plaats voor 14 personen. Tussen de regendruppels door rennen we naar binnen en wat we daar zien, doet ons alle nattigheid buiten snel vergeten. 

Hip interieur met leuke details

We zijn à la minute fan van dit lichte vakantiehuis. Het eerste half uur zijn we eigenlijk alleen maar aan het ontdekken. Het krijtbord in de keuken, de lange eettafel (onze favoriete plek), de rol tekenpapier aan de muur, de slaapkamers met leuke lijsten aan de wand, hippe lampen en mooie quotes, opgemaakte bedden met prachtig wit beddengoed, de indeling van het huis en de vele badkamers… we komen ogen tekort! De minibieb, de details voor kinderen, zoveel leuks!

Rondom Hof te Voorde

Niet alleen binnen in huis vind je veel ruimte. Met een beetje mooi weer ben je vast en zeker meer buiten dan binnen te vinden. Ook op het terras en onder de overkapte buitenruimte staan lange tafels. In de tuin staat een vuurschaal, een stapel hout ligt klaar. Voor kinderen is er een trampoline, boomhut, een klein klimparcours, een buitendouche en ze mogen elke dag de dieren eten geven. 

Wat is er te doen vanuit Hof te Voorde?

We komen het huis bijna niet uit. Doen uren spelletjes aan de lange tafel, praten bij, koken uitgebreid en lezen eindeijk dat ene boek wat al zo lang ligt. Binnen schijnt de zon!

Wil je wat ondernemen? Er is genoeg te doen in de omgeving:

  • De stad Kortrijk ligt op 10 minuten afstand
  • Wandelen en/of fietsen door de Leiestreek
  • Gent ligt binnen een half uur rijden

Praktische informatie:

Wat? Hof te Voorde
Aantal personen: max. 14 personen
Indeling: 4 slaapkamers en 3 badkamers
Prijs: vanaf € 780 per weekend/midweek

Ontdek ook deze plekjes: