Even geduld...

Wat is ons eigen land toch mooi! In korte tijd bezocht ik verschillende provincies en elke keer werd ik blij verrast door de variatie, de sfeer en zoveel schoonheid. Tijdens het weekend Laag Holland bewonderde ik Nederland zoals je het ziet op de ansichtkaarten. Op de tandem door het Groene Hart op weg naar HiHaHut besefte ik me dat ik dat stukje van ons land nog helemaal niet ken en afgelopen 24 uur in Friesland waren een aaneenschakeling van oh’s en ah’s.

Hoe fijn is het dat we zo dicht bij huis zoveel afwisseling hebben! Stap ook eens in de auto naar het noorden en bezoek Friesland. Volg mijn voetstappen en verblijf in een van de luxe tenten van Kampari, een perfecte uitvalsbasis voor de Friese meren en elf steden. Of gewoon even helemaal niets…

Kampari – kamperen deluxe

In het Friese Delfstrahuizen ligt aan een doodlopend landweggetje het domein van Willem en Wendy. Midden in de weilanden vind je, omringd door bomen, Kampari camping met slechts enkele safaritenten en een romantische pipowagen. Hier ga je naar toe voor RUST (!), ruimte en ontspanning!

We verbleven een nachtje in een van de luxe safaritenten met als thema ‘on the beach’. Deze 2-persoons tent is zo comfortabel, het is echt een hotelkamer onder canvas. Een compleet ingerichte keuken, gaskachel, een fantastisch hemelbed en… een eigen badkamer met douche & toilet. Heerlijk! Zelden sliep ik ergens zo lekker als hier.

En hoe luxe, ‘s ochtends worden door de plaatselijke Spar verse broodjes tot aan je tent gebracht. Als dat geen vakantie is?! Met verse koffie op je veranda genieten van een lekker ontbijt, met jam van de buren. Vervolgens duik je in de schommelstoel om in alle rust eindelijk eens dat boek te lezen wat je al zo lang hebt liggen… Er is hier namelijk verder niets en dat is nu juist het fijne!

In de omgeving van Kampari

Wanneer je er aan toe bent om de rust van Kampari te verlaten, dan kun je in de omgeving alle kanten op! Een dagje zeilen met gastheer Willem, elf steden stadjes als Lemmer, Sloten en Hindeloopen bezoeken, een dagje Leeuwarden, een sloep huren of bootjes kijken vanaf het terras van Dikke Tut. Wij konden het niet laten om te gaan lunchen bij Picknickers, dicht bij Terherne.

Foodbar Picknickers

Hoewel we al eerder bij Foodbar Picknickers waren, was het toch weer verrassend om langs te gaan. Sinds kort staat er een kas, waarin je een plekje kunt uitzoeken. Ideaal voor minder mooie dagen, zoals op onze dag. De huisgemaakte ice tea met munt en sinaasappel en de sandwich met geitenkaas zijn beiden aanraders. Alleen al om naar te kijken…

We waren slechts 24 uur in Friesland, maar het voelde, hoe cliché het ook klinkt, als een week vakantie. Tussen de buien door genoten we op terrasjes, staarden we naar bootjes op het Sneekermeer en in het centrum van Lemmer, luisterden naar het getik van de regen op onze safaritent, sliepen als een roos en namen met moeite afscheid van ons nachtje glamping Kampari….

Praktische informatie over Kampari:

Wat? Kampari glamping
Waar? Delfstrahuizen
Overnachten: in een 2-5 persoons safaritent of 2-persoons pipowagen
Vanaf: € 100,- per nacht

Lees meer over glamping

Ontdek ook deze plekjes: