Even geduld...

Tijdens the most wonderful time of the year bezocht ik voor de eerste keer Cornelis in Utrecht. In het staartje van 2016 dus, toen de kerstboom nog opgetuigd stond te stralen in het café van Cornelis. Lees hieronder waarom jij in 2017, bij wijze van goed voornemen, zeker een bezoekje aan Cornelis zou moeten overwegen!

Koffie en koek

Wanneer je Cornelis binnen stapt, word je van alle kanten vrolijk begroet. Niet alleen door Bas en Dave, de eigenaren van Cornelis (coffee, food and a room), maar ook de bezoekers van dit huiskamercafé geven je een warm welkom. Zowel Utrechters uit de buurt als toeristen hebben de afgelopen twee jaar hun weg naar Cornelis weten te vinden. Mensen kletsen er met elkaar, een student werkt achter haar laptop en een vader haalt coffee-to-go. Natuurlijk willen wij ook de koffie proeven, liefst met een stukje van dé Cornelis plaatkoek. En die heeft niet voor niets furore gemaakt, kan ik je zeggen.   

Like a local

Achter de koffie- en lunchzaak bevindt zich het een-kamer-hotel van Cornelis. We lopen buitenom en krijgen de sleutel overhandigd van Dave. De deur zwaait open – wat een ruimte. Een fijn woonkamertje met een tweepersoonsbed op de vide erboven. Een badkamer met regendouche en Rituals douchespulletjes. Een kleine keuken waar je thee kunt zetten. En een stadspatio. Wauw, ons huisje voor vannacht!

We ploffen op de bank en maken plannen voor de avond. In de woonkamer ligt Cornelis zijn map met allerlei tips voor een dagje of avondje uit. We besluiten naar filmtheater ’t Hoogt te gaan. Nu we toch in Utrecht zijn drinken we ook nog een paar drankjes met vrienden, waarna we op onze ov-fiets terug fietsen naar Cornelis. Alsof we in Utrecht wonen.

De volgende ochtend schuiven we in de koffiezaak aan voor ons ontbijt. Je kunt je Franse croissantje of Griekse yoghurt ook in de kamer laten serveren, maar wij kiezen voor  de gezelligheid van de winkel. Een muziekje op de achtergrond, heerlijke geuren uit de keuken en geroezemoes van andere gasten. Hier zouden we nog úren kunnen zitten.

Goed voornemen

Hou je van goede koffie en thee en lekker eten? Van gezelligheid én van een plekje voor jezelf? Van leuke mensen achter de bar? Van stápels tijdschriften (in de winkel en in het een-kamer-hotel!). Dan vind je Cornelis, net als wij, waarschijnlijk heel leuk. Dus: Zoek je een plekje waar het fijn is? Denk dan eens aan Cornelis.

Praktische informatie:

Wat? Cornelis koffie, lunch & hotel
Waar? Maliestraat 16 3581 SL Utrecht
Overnachting: vanaf € 115,- per nacht, ontbijt is bij te boeken voor € 7,50 p.p.