Even geduld...

Historie meets design. Marre ging een nachtje logeren bij Parc Broekhuizen, een designhotel in een historisch landhuis op de Utrechtse heuvelrug. Heb je iets te vieren? Dit is hét verwenadres!

Het landgoed stamt uit 1408 en ligt middenin de mooie natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Het heeft een rijke geschiedenis en veel verschillende bewoners en functies gehad. Het is al eens helemaal afgebrand & ook een tijdlang een Rijksinstituut geweest. Nu is het tijd voor een nieuw tijdperk op het landgoed.

Het landhuis is de afgelopen jaren compleet verbouwd en opgeknapt. De plafonds, ornamenten en het trappenhuis zijn volledig gerestaureerd op basis van foto’s uit 1901. Het is echt prachtig gedaan en van alle laatste moderne technologie voorzien. Wel eens de airco uitgezet met je telefoon? Op een wc gezeten waarvan de bril die start met verwarmen zodra je gaat zitten?

Van buiten ziet het pand er precies uit zoals je verwacht. Statig, met een strak gemaaid grasveld en een beeldschone kasteelvijver – met boogbruggetje. Binnenin daarentegen overtreft het alle verwachtingen. De kamers zijn prachtig en zeer modern ingericht en gerenoveerd. Het bad stond midden in de kamer, op een giga marmeren plaat. Fenomenaal uitzicht over het landgoed vanuit je bad, dat is toch geweldig? Het is erg gaaf om te zien hoe de historische uitstraling van het pand versterkt wordt door het moderne design.

Deze combinatie tussen heden en verleden is trouwens uitstekend doorgevoerd in alle facetten van het hotel.

Je kunt op locatie ook heerlijk dineren in het restaurant Voltaire. Voortreffelijke, met name vegetarische gerechten die – zelfs bij 7 gangen – niet als teveel voelen. Binnenkort opent er nog een tweede restaurant op het landgoed, restaurant Yard in de voormalige boerderij.

Dus heb je iets te vieren of zoek je nog een geweldige feestlocatie? Een plek om met een grote groep vrienden door te brengen of een stevige brainstormsessie te houden? Op een locatie met koninklijke allure die tegelijkertijd toch fris en modern aanvoelt? Niet verder zoeken.

Praktische informatie:

Wat? Parc Broekhuizen
Waar? Broekhuizerlaan 2, Leersum
Geopend: sinds december 2016
Vanaf: €175 per nacht voor een mini suite tot €275 per nacht voor de Grand Suite – allemaal even mooi.