Even geduld...

Een hotel met een familie geschiedenis. Dat hoor je toch minder vaak in deze tijd. Een bijzonder plekje met het bijzondere verhaal van de familie Ranza: Senato hotel in Milaan.

Ooit een familie huis, nu een hotel midden in Milaan.

Deze familie – die al generaties lang meerdere bedrijven heeft gehad in Milaan – zocht een nieuwe en meer persoonlijke benadering van het runnen van een hotel in de stad. Om dat te realiseren hebben zij twee jaar lang hun privé huis (waar de familie al generaties lang woont) verbouwd. Nu is het een prachtig hotel, zonder dat de identiteit van het huis verloren is gegaan. De eigenaren vertellen je graag over de geschiedenis: hoe het in de oorlog een toevluchtsoord voor velen is geweest, als kantoor dienst deed voor bedrijven, hoe het tijdens periodes van grote economische groei verdubbeld is en wie er allemaal in gewoond hebben.

Designhotel in Milaan

Het is een mooi design hotel geworden waar voor de inrichting een passende combinatie van zwart/witte grafische elementen, hout en fluweel gebruikt is. Het voelt direct rustgevend als je binnenkomt. Overal in het hotel kom je de ginkgo bladeren tegen, verwerkt in het design. Het ondiepe water op de binnenplaats is een herinnering aan de tijd dat er nog een kanaal voor het gebouw langsliep. Tijdens fashion week wordt hier wel eens een modeshow gehouden en er staat af en toe een klein podium met een pianist. Het hotel noemt zichzelf een plek waar concepten en ideeën bij elkaar komen en dat merk je ook in de inrichting. Onverwachte combinaties die heel tof uitpakken. Er is veel ruimte voor design, niet alleen in de kamers maar bijvoorbeeld ook in de lobby waar een prachtig moodboard hangt en een video installatie te zien is.

Minimalistische kamers

Het hotel heeft 43 kamers, allemaal minimalistisch ingericht. Bij Senato geen nietszeggende kunst aan de muur! Mooie simpele spullen, een prachtige marmeren badkamer en een uitstekend bed. En mocht je kussen toch niet helemaal lekker liggen, dan staat er naast je bed een menukaart met 5 andere kussens er op die je kan gebruiken tijdens je verblijf. En misschien wel het allerfijnste? Het is er zo lekker stil! Er is duidelijk veel aandacht aan besteed om te zorgen dat de gasten na een dagje drukke stad van de rust kunnen genieten in het hotel en op hun kamer. Ook de locatie is super, op loopafstand van mooie winkelstraten en twee metro lijnen stoppen vlakbij.

In het hotel zit ook het Senato Caffe waar het ontbijt word geserveerd. Je kunt er alles krijgen waar je zin in hebt: een lekker eitje of gewoon een bakje yoghurt, een salade of ontbijt met 4 verschillende taarten. Hier kan het allemaal. Bij lekker weer staan de openslaande deuren naar de tuin open en kan je ook lekker buiten zitten.

Het Senato Caffe is niet alleen geopend voor ontbijt & lunch maar ook voor het – in Italië wereldberoemde – aperitivo. Naast allerlei drankjes die je waarschijnlijk al kent heeft Senato 5 signature cocktails waar je uit kunt kiezen. Of je bestelt ze gewoon allemaal. Om daarna lekker je bed in te rollen.

Een absolute aanrader als je een weekendje naar Milaan gaat! Wat je daar verder allemaal nog kan doen? Dat lees je in deze gebruiksaanwijzing Milaan en koop de Time to momo stedengids. 

Praktische informatie:

Wat? Senato Hotel
Waar? Via Senato 22 – Milaan
Geopend: sinds herfst 2016
Vanaf: € 200 per nacht voor een 2-persoonskamer inclusief uitgebreid ontbijt