Even geduld...

Zon, Zee, Strand – de perfecte ingrediënten voor een weekendje weg of vakantie. In elk seizoen is het fijn om aan zee te zijn. Tijdens de voorjaarsvakantie waren we te gast in een van de vakantiehuizen van Zon, Zee, Strand in Callantsoog. Voor ons was het Storm, Zee, Strand, heerlijk! Een paar dagen uitwaaien, wandelen langs het strand, schelpen zoeken en verkleumd de warmte en gezelligheid van een strandtent opzoeken.  

Vakantiewoning Vossehoeck II

Op de dag dat we naar Callantsoog rijden, geldt code oranje. Zware windstoten en winterse buien aan de kust. De wind giert om de karakteristieke stolpboerderij waarin ons vakantieverblijf gevestigd is. De regen klettert tegen de ramen, we waaien met de deur in huis. Binnen is het aangenaam en wacht ons een warm welkom. Een fles wijn op tafel, nootjes en een handgeschreven briefje. Een gevoel van thuiskomen! 

Vossehoeck II is een ruim 6-persoons vakantiehuis, met drie slaapkamers en twee badkamers (waaronder 1 nieuwe en een verouderde). De stolpboerderij herbergt drie appartementen, elk in een eigen kleur/thema, onlangs gerestyled. Ons huis heeft verschillende tinten blauw & grijs als basis. Warm en sfeervol. Oude elementen hebben een modern jasje gekregen. Zo zijn de oude deuren en vloeren gebleven en aangevuld met een comfortabele bank en grote eettafel. 

De meisjes pikken gelijk de slaapkamers in met de bedstedes. Kaarsjes aan en met een deken op de bank! Laat die storm maar komen.

Vakantie aan zee

Op de dag van code oranje doen we een poging om het strand op te gaan. De wind is echter zo sterk dat het onmogelijk blijkt het strand te betreden. De zee beukt met haar golven tegen de duinen aan, er is geen strookje strand zichtbaar. We kunnen amper praten, de wind snoert onze mond. We blijven even op een duintop het natuurgeweld aanschouwen, hangend in de wind totdat we de slappe lach krijgen en de duinen afwaaien.

De dagen erna vullen we met strandwandelingen, warme chocomelk, winkelen in Schagen, een high tea in Hoogkarspel, boeken lezen en gezellig samen zijn. Het is fijn zo dicht bij de zee te zijn en gelukkig zijn de strandtenten hier het hele jaar geopend. 

Nog meer Zon, Zee, Strand

Vossehoeck II bevindt zich samen met twee andere appartementen in de stolpboerderij. De drie appartementen zijn ook samen te huur als groepsaccommodatie. Handig met een groep vrienden of een grote familie. Ieder een eigen plekje en toch gezellig samen!

Achter de boerderij ligt Duynpark het Zwanenwater, waar je tijdens het kampeerseizoen kunt overnachten in een stoere lodgetent of gezellig tipitent. 

Meer weten? Zon, Zee, Strand!