Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Gezinsvakantie
Het valt niet altijd mee om sfeervolle accommodaties voor gezinnen te vinden. Toch is op vakantie gaan met je kinderen pas echt vakantie als je kunt genieten van een kindvriendelijk verblijf met alle voorzieningen die je als gezin zoekt. Geen nood: Bijzonder Plekje heeft een selectie gemaakt van kindvriendelijke vakantieadressen voor een heerlijke gezinsvakantie.

Dit zijn de ultieme adresjes voor een onvergetelijke gezinsvakantie

Meer »

Zoekcriteria voor een gezinsvakantie

Passende accommodaties voor een gezinsvakantie kunnen moeilijk te vinden zijn, maar dat betekent niet dat we water bij de wijn hebben gedaan tijdens onze zoektocht. We wilden per se accommodaties voor je vinden die gezinsvriendelijk èn sfeervol waren. Geen eenheidsworst of massale resorts dus, maar intiem en met een ‘personal touch’. Gelukkig kwamen we, toen we eenmaal wisten waar we moesten zoeken, steeds meer pareltjes tegen. Zo vonden we:

  • Kindvriendelijke hotels waar je van alle gemakken voorzien bent
  • Fantastische campings voor een avontuurlijk en gezellig verblijf
  • Vakantiewoningen op prachtige plekken zoals midden in het bos of vlak aan zee
  • Glamping-accommodaties zoals een comfortabele safaritent
Vader met twee dochters aan het wandelen langs een bergmeer

Kindvriendelijke extra’s

Maar alleen genoeg plek bieden voor gezinnen met kinderen is nog niet genoeg wat ons betreft. We keken ook naar allerlei extra’s die ervoor zorgen dat zowel ouders als kinderen optimaal kunnen genieten van hun vakantie. Daarbij kun je denken aan:

  • Plek om te spelen, zowel bij mooi als bij minder mooi weer
  • De mogelijkheid om te zwemmen of gebruik te maken van wellness
  • Dieren verzorgen of helpen plukken als je logeert bij de boer
  • ’s Avonds niet voor iedereen hoeven koken, maar zo kunnen aanschuiven voor het diner
  • En natuurlijk ook alle puur praktische dingen die je nodig kunt hebben voor kinderen, zoals een kinderstoel of kinderbedje

Alle hotels, campings, vakantiehuizen en safaritenten bieden zulke extra’s. Welke precies, dat verschilt per accommodatie. De keuze is aan jou, want alleen jij kunt bepalen wat de ultieme accommodatie is voor jullie gezinsvakantie. Maar we hebben je wel al een flink eind op weg geholpen. Kijk maar!

Gezinsvakantie op de boerderij, kinderen op skelters


Dit zijn de ultieme adresjes voor een onvergetelijke gezinsvakantie

Alle kindvriendelijke adressen op een rij, van Sterrenkubus tot ingerichte safaritenten. De leukste vakantie adressen voor het gezin!