Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Glamping in Nederland
Wat is glamping? Glamorous kamperen, ofwel kamperen met de luxe en het comfort van een hotel. Is zo'n comfortabele kampeervakantie iets voor jou? Kies voor glamping in Nederland! Ben je dol op luxe kamperen, maar twijfel je aan een kampeervakantie in Nederland? Kies voor een glamping vakantie in ons land en je zit altijd goed. Weer of geen weer, glamping biedt je veel comfort. Een goede keuken in je tent, een fijne zithoek, vaak een (hout-)kachel, aparte slaapvertrekken…

Van safaritent tot pipowagen

Glamping adressen in Nederland »

Tips voor glamping in Nederland

Ben je dol op kamperen, maar twijfel je aan een kampeervakantie in Nederland? Kies voor een glamping vakantie in ons land en je zit altijd goed. Weer of geen weer, glamping biedt je veel comfort. Een goede keuken in je tent, een fijne zithoek, vaak een (hout-)kachel, aparte slaapvertrekken…

Je vindt in Nederland veel bijzondere adressen, waar je kunt glamperen. Lodgetenten aan zee, logeren bij de boer, glamperen in een tipi, een volledig ingerichte safaritent op de Veluwe, origineel overnachten in een Sterrenkubus… We geven je graag een paar ideeën:

Volledige ingerichte (safari-)tenten

Er zijn trends die ik vrolijk voorbij laat gaan, maar de reistrend glamping is echt aan mij besteed. Genieten van het buiten zijn, dicht bij de natuur, alle voordelen van kamperen en met een goed bed. Hoe leuk en fijn is dat! Kijk maar naar de comfortabel en luxe ingerichte safaritenten die verspreid in Nederland staan. Je hoeft alleen maar je tas in te pakken en weg te wezen. Echt alles is aanwezig wanneer je gaat glamperen. Goede bedden, een compleet ingerichte keuken, comfortabele zithoek, opbergruimte, buitenkeuken, picknicktafel en soms zelfs een lekkere luie hangmat. Kamperen met alle gemakken van een vakantiehuis, dat is glamping in een safaritent.

Glamping deluxe!

Niet meer met je WC-rol over de camping’

Glamperen is al heel erg comfortabel, maar het kan nog luxer. Er zijn nu ook al safaritenten/lodgetenten met eigen sanitaire voorzieningen.  In de mooi ingerichte safaritenten heb je zelfs een eigen douche en toilet, in de tent zelf of in een aparte tent naast jouw safaritent. Ideaal wanneer je met kleine kinderen op vakantie gaat, dan hoef je ‘s nachts niet meer over de camping te lopen.

Liever glamping in Nederland in een pipowagen of tipi?

Hoewel de term glamping in eerste instantie bedoeld was voor het kamperen onder canvas (in volledig ingerichte safaritenten en/of lodgetenten) wordt de naam nu gebruikt voor alle vormen van ‘luxe kamperen’. Glamping staat voor de ultieme kampeerbeleving; luxe en comfortabel, maar toch midden in de natuur. Je vindt steeds meer unieke & bijzondere mogelijkheden om te overnachten. Romantische pipowagens, kitscherige authentieke woonwagens, coole domes, hippe tipi’s, tiny houses en kleurrijke gers of een gepimpte caravan. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt wel een unieke vorm van glamping in Nederland. Ga het snel ontdekken!
Van safaritent tot pipowagen

Glamping in Nederland is kamperen met de luxe en het comfort van een hotel. Een comfortabele kampeervakantie! Bekijk snel deze tips.