Even geduld...

Heb je behoefte aan een ontspannen zonvakantie? Kies voor een van de Griekse eilanden: geniet in Althea Boutique Hotel op het Griekse eiland Karpathos. Schommelend in je hangstoel de zon in de azuurblauwe zee zien zakken. De dag beginnen met een Grieks ontbijtje… Beleef het relaxte eilandgevoel op het Griekse eiland Karpathos.

Halverwege de berg, met uitzicht op het lieflijke kerkje van Ammoopi liggen de appartementen van Althea Boutique Hotel. Alles ademt hier het eilandgevoel. Op de veranda van het hoofdgebouw staan whitewash bistrosetjes, fijne relaxbanken met linnen, grote zitkussens en een heerlijke hangstoel. Het verandadak bestaat uit gevlochten riet, dat het warme zonlicht filtert. Met uitzicht op de kustlijn van Ammoopi en het kleine kerkje – natuurlijk met blauw dakje – vergeet je snel de tijd. Eigenaresse Maria beheerst bovendien de kunst je te doen ontspannen en laten genieten. Sit back and relax, deze vakantie op Karpathos is perfect!

Althea Boutique Hotel op Karpathos

Het Althea Boutique Hotel heeft 16 appartementen. Ieder appartement is anders ingericht, door Maria zelf. Ze volgde een opleiding interieurdesign in Athene en dat is goed te zien. Over elk detail in de appartementen is nagedacht en meubels en accessoires zijn met zorg en aandacht ontworpen en gemaakt. Maria ontwierp het grootste deel van de inrichting zelf. Een lokale timmerman en loodgieter maakten vervolgens de meubels en accessoires.

Rivièra Maison meets VT Wonen

De jongste appartementen van Althea Boutique Hotel zijn in 2017 geopend. Ze zijn fris en lekker ruim. Belangrijk voor Maria is haar gasten iets unieks te bieden en dat doet ze! Ze laat je proeven van de eilandsfeer van Karpathos, zonder dat te overdrijven. Haar stijl heeft wat weg van Rivièra Maison meets VT Wonen. Veel accessoires, zoals lampen, zijn gemaakt van gejut hout. Een aantal appartementen heeft een strandthema. Ook is er een appartement met een knipoog naar traditioneel Karpathos. De traditionele Karpathaanse huizen zijn heel bont, vol en kleurrijk. Het vakantie-appartement heeft een bonte kroonluchter en een handgemaakte houten bedrand zoals je ze in Karpathaanse huizen ziet. Alleen deze hangt ter decoratie aan de wand. Er hangt een traditioneel Karpathaans wandrekje annex tafeltje dat Maria redde van het grofvuil. Bijzonder is de kleurrijke bruidstas van Althea’s moeder, die een plekje kreeg in dit appartement.

Fijne stranden en kinderen welkom

Het ontbijt serveert Maria op de veranda. Ze maakt een heerlijke Griekse yoghurt met vers fruit en honing, tiganites (Karpathaanse pannenkoekjes) en psilokoulouro (een soort pretzels uit Karpathos). Kinderen zijn meer dan welkom. Er is een klein speeltuintje. Het hotel heeft nog geen zwembad, maar dat ligt wel in de planning. Gelukkig heeft Ammoopi heerlijke stranden. Het Althea Boutique Hotel ligt op 7 kilometer van het vliegveld van Karpathos en op 2 kilometer van Pigadia, Karpathos stad. Het hotel is een fijne basis om het eiland te ontdekken. Huur een auto en maak dagtrips naar bijvoorbeeld Menetes, Lefkos, Pigadia en Olympos.

Praktisch informatie:

Wat? Appartementen van Althea Boutique Hotel
Waar? Amoopi, Karpathos
Prijs: vanaf € 591,- p.p. voor 8 dagen incl. vlucht
Aanrader: Maria’s ontbijtjes
Kindvriendelijk: zeker

Lees ook 5 redenen om naar Karpathos te gaan

Meer info: Althea Boutique Hotel

Liesbeth reisde op uitnodiging van TUI en het Grieks Verkeersbureau voor de campagne #Ilovegriekenland naar Karpathos.

Ontdek ook deze plekjes: