Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in het Groene Hart
Als je denkt aan genieten van de natuur in Nederland, denk je misschien al gauw aan de bossen op de Veluwe, of aan de Zeeuwse kust. Toch kun je ook een stedentrip in de Randstad goed combineren met de natuur: ga eens een paar dagen weg in het Groene Hart!

Natuur omringd door cultuur

Meer »

Waar ligt het Groene Hart?

Het Groene Hart is het gebied tussen de steden Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht dat bewust groen wordt gehouden. Er zijn volop recreatiemogelijkheden: natuurliefhebbers komen er bijvoorbeeld voor de vele weidevogels, maar je kunt er ook goed wandelen en fietsen. En wat te denken van de vele meren, zoals de Loosdrechtse Plassen, Kagerplassen, Vinkeveense Plassen, Westeinder Plassen en Nieuwkoopse/Reeuwijkse plassen. Het Groene Hart is zelfs uitgeroepen tot Nationaal Landschap, dan moet die natuur wel de moeite waard zijn, toch?

Een meisje met blonde krullen in een wit hemdje in een rode kano tussen de waterlelies. Een bonte koe kijkt toe.
Kanoën in het Groene Hart

Steden en natuur gaan hand in hand

Door de ligging tussen grote Nederlandse steden leent het Groene Hart zich perfect voor een combinatie trip natuur & cultuur. Je combineert zo een dagje Amsterdam met uitwaaien aan (of op) een van de plassen. Of je wisselt de moderne architectuur van Rotterdam af met de authentieke molens en boerderijen in het Groene Hart. Wil je echt midden in het Groene Hart verblijven, dan kies je voor het historische Gouda of verrassende Woerden. Vanuit deze steden wandel of fiets je zo de weilanden in.

Woerden

Waar ga jij heen?

Andersom kan ook natuurlijk. Met een fijne accommodatie in het Groene Hart verblijf je heerlijk rustig tussen het groen. Tegelijkertijd kun je heel makkelijk een dagje naar ‘de stad’ gaan, om ’s avonds weer lekker terug te keren naar je rustieke B&B op het platteland of huisje midden in de natuur. Welke combi van stad en Groene Hart kies jij?