Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in het Groene Hart
Als je denkt aan genieten van de natuur in Nederland, denk je misschien al gauw aan de bossen op de Veluwe, of aan de Zeeuwse kust. Toch kun je ook een stedentrip in de Randstad goed combineren met de natuur: ga eens een paar dagen weg in het Groene Hart!

Natuur omringd door cultuur

Plekjes in het Groene Hart »

Waar ligt het Groene Hart?

Het Groene Hart is het gebied tussen de steden Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht dat bewust groen wordt gehouden. Er zijn volop recreatiemogelijkheden: natuurliefhebbers komen er bijvoorbeeld voor de vele weidevogels, maar je kunt er ook goed wandelen en fietsen. En wat te denken van de vele meren, zoals de Loosdrechtse Plassen, Kagerplassen, Vinkeveense Plassen, Westeinder Plassen en Nieuwkoopse/Reeuwijkse plassen. Deze regio is zelfs uitgeroepen tot Nationaal Landschap, dan moet die natuur wel de moeite waard zijn, toch?

Kanoën door het Groene Hart
Kanoën in het Groene Hart

Steden en natuur gaan hand in hand

Door de ligging tussen grote Nederlandse steden leent het Groene Hart zich perfect voor een combinatie trip natuur en cultuur. Je combineert zo een dagje Amsterdam met uitwaaien aan (of op) een van de plassen. Of je wisselt de moderne architectuur van Rotterdam af met de authentieke molens en boerderijen. Wil je echt midden in het hart, dan kies je voor het historische Gouda of verrassende Woerden. Vanuit deze steden wandel of fiets je zo de weilanden in.

Een paar tips om eropuit te gaan:

Marleen op een hek met uitzicht op de koeien.

Waar ga jij heen in het Groene Hart?

Andersom kan ook natuurlijk. Met een fijne accommodatie in het Groene Hart verblijf je heerlijk rustig tussen het groen. Tegelijkertijd kun je heel makkelijk een dagje naar ‘de stad’ gaan, om ’s avonds weer lekker terug te keren naar je rustieke B&B op het platteland of huisje midden in de natuur. Ontdek welke bijzondere plekjes we voor je ontdekt hebben.Ook leuk om te lezen:
Ontdek Nieuwkoop, parel van het Groene Hart Nieuwkoop ligt in het hart van het Groene Hart en is wonderlijk een goed bewaard geheim is gebleven. De 9 leukste tips voor Nieuwkoop op een rij. Marleen Stedentrip: Genieten in Gouda in 8 tips Bijzonder Plekje houdt van kleine en gezellige steden. Onze laatste ontdekking? Gouda! De beste 8 tips voor een stedentrip Gouda. Jolanda Het Groene Hart: Boskoop in 4 tips Groener dan in Boskoop wordt het Groene Hart niet. Ontdek Boskoop, hart van de sierteelt, aan de hand van deze vier tips. Marleen Stedentrip: 4 redenen om Woerden te bezoeken Stedentrip in gedachten? Wedden dat Woerden niet bij je opkomt? Daar breng ik graag verandering in! 4 redenen om Woerden te bezoeken. Marleen 5x bijzonder overnachten in het Groene Hart Verken het Groene Hart vanuit een van de bijzondere accommodaties: van hippe hut tot romantische toren: 5x bijzonder overnachten. Marleen Logeren bij Boerenbed TaarTenTuin Als een oude schoolplaat van Koekoek. Zo oer-Hollands is het landschap rondom Boerenbed TaarTenTuin in Aarlanderveen. Mirjam Eropuit: De 5 mooiste plekjes om een dagje te varen Een zomerse dag? Ga het water op. Bekijk de mooiste plekjes om een dagje te gaan varen met een fluisterboot, sloep of zeilbootje. Marleen Parels in de Alblasserwaard Huur een fiets en ontdek de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Verstopt in de polders liggen parels, die wachten om ontdekt te worden. Marleen Dagje uit: Kinderdijk, UNESCO Werelderfgoed Eens in je leven moet je de molens van Kinderdijk bezocht hebben. Bezoekers van over de wereld hebben ze bewonderd, wanneer ga jij? Bibi De 15 leukste adressen in Zilverstad Schoonhoven Ga een dagje naar Schoonhoven, bekend als Zilverstad, en maak een stadswandeling. Neem dit lijstje met de 15 leukste adressen mee. Marleen Ontdek Stadsherberg Alphen en het Groene Hart In het hart van Alphen ligt een hippe herberg: Stadsherberg Alphen. Een perfecte uitvalsbasis, vanuit Alphen kun je alle kanten op! Marleen Stedentrip: 7 tips voor Zilverstad Schoonhoven Bezoek Schoonhoven, bekend als de Zilverstad, aan de hand van deze 7 tips. Van Zilvermusuem tot stadswandeling en unieke B&B. Marleen

Natuur omringd door cultuur

Het Groene Hart is verrassend veelzijdig, een fijne combinatie van natuur en cultuur. Ga eropuit en ontdek de bijzondere plekjes