Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Grote vakantiehuizen
Eindelijk bijpraten met familie en vrienden in deze grote vakantiehuizen! Wat zijn we toch allemaal druk! We rennen en vliegen van het ene weekend naar het andere en ook in die weekenden staan vaak allemaal sportwedstrijden, verjaardagen en andere afspraken gepland. Een dagje eropuit met opa en oma of afspreken met goede vrienden die je al veel te lang niet hebt gezien, schiet er daardoor nogal eens bij in. De oplossing: plan een weekendje weg in een huisje met zijn allen. Er zijn genoeg grote vakantiehuizen waar jullie eindeloos kunnen bijpraten!

De mooiste grote vakantiehuizen

Bekijk alle grote huizen »

Grote vakantiehuizen: geschikt voor iedereen

Vind jij het ook altijd zo gezellig als je na lange tijd eindelijk weer eens een middagje kunt bijpraten met familie of vrienden? Het is alleen jammer dat het altijd zo snel voorbij is. Zelfs een familieweekend vliegt gewoon om. De oplossing: vier vakantie in een huisje samen met de mensen die je het dierbaarst zijn. Er zijn genoeg grote vakantiehuizen (in het buitenland) waar jullie alle tijd voor elkaar hebben.

Als je er even voor gaat zitten, blijken er in heel Europa prachtige grote vakantiehuizen te staan waar meerdere gezinnen of generaties in passen. Ideaal voor een paar dagen ‘quality time’ met vrienden of familie. En om ervoor te zorgen dat echt iedereen mee kan, is een deel van deze grote vakantiewoningen behalve met kinderstoelen en -bedjes ook nog eens uitgerust met bijvoorbeeld drempelvrije toegang (voor rolstoelen en rollators), hoog-laagbedden en douchestoelen.

Groepshuis met grasveld met voetballende jongeren

Met wie ga jij vakantie vieren?

Natuurlijk ga je niet zomaar met iedereen vakantie vieren in een huisje. Samen op vakantie gaan doe je alleen met mensen met wie je het door dik en dun fijn kunt hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Een multigeneratie vakantie met de hele familie – een groot geluk voor opa’s en oma’s
  • Een vakantie met meerdere gezinnen – kunnen de kinderen lekker samen spelen
  • Een reünie met je beste vrienden of vriendinnen van vroeger
  • Of gewoon jullie huidige hechte vriendengroep

Heb jij al een groepje in gedachten voor een weekendje weg? Van 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 of meer personen ?

Samenzijn en privacy in een groot vakantiehuis

Iedereen kan dus mee. En wat kan genieten toch simpel zijn als je eenmaal hebt besloten om tijd voor elkaar te maken. Samen koken en eten in de ruime keuken, koffie drinken of borrelen op het grote terras, kletsen en spelletjes spelen in de gezellige woonkamer… En terwijl de volwassenen verhalen uitwisselen, voelen de kinderen zich al snel thuis. Misschien is er wel een speeltuin, zwembad of kinderboerderij waar ze met zijn allen urenlang zoet zijn.

Na zoveel gezelligheid voor groot en klein komt er ook een moment waarop je je even wilt terugtrekken. Ook daar zijn grote vakantiehuizen gelukkig helemaal op ingericht. Ze hebben veel slaapkamers, zodat iedereen zijn eigen plekje heeft. Voor nog meer privacy kun je kiezen voor een vakantiewoning waarbij de slaapkamers een eigen badkamer hebben.

Als je het je eenmaal voorstelt, is een weekendje misschien wel te kort… Geeft niks: dan maak je er toch een complete vrienden- of familievakantie van? Als je de huurkosten deelt, is dat goed te doen.

Een kerk is omgebouwd tot modern vakantiehuis voor meerdere gezinnen

Mooie grote vakantiehuizen

Gelukkig betekent ‘groot’ zeker niet dat deze vakantiewoningen saai of basic zijn. De echte pareltjes zijn juist heel sfeervol ingericht. Vaak beschik je er ook nog eens over de nodige luxe, zoals een privé zwembad en slaapkamers met een eigen badkamer voor optimale privacy.

Maar als er iets is waar deze huizen in ieder geval op zijn ingericht, dan is het op gezellig samen zijn. Een grote eettafel om met zijn allen lekker lang te tafelen of spelletjes te doen, een terras om samen in de zon te zitten of te barbecueën of een relaxte loungehoek met open haard – bedenk maar hoe jij het graag zou willen en het is te vinden.

Voor hoeveel personen zoek je een groot vakantiehuis?

Het maakt niet uit hoe groot je familie en/of vriendengroep is, voor elke groepsgrootte is er een vakantiehuis te vinden in Nederland.

Zoek je een 8-persoons vakantiehuis in Nederland? Een huis voor 10 personen en voor een grotere groep? Er zijn grote vakantiehuizen voor 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 en zelfs 25 (en groter) in Nederland. Ik deel graag een paar tips met je:

Alle twijfels weggenomen en zin gekregen? Dan is het de hoogste tijd om een datum te prikken en zo’n grote vakantiewoning uit te kiezen natuurlijk!De mooiste XXL vakantiehuizen

Op zoek naar een extra ruime vakantiewoning, om met familie en vrienden te gaan genieten? Bekijk onze grote vakantiehuizen.