Even geduld...

Handletteren is leuk om te doen en gemakkelijk te leren met het boek 'Handlettering Journal doe je zo!'. Ideaal om op te pakken in het weekend, een vrij uurtje of tijdens de vakantie. Op deze manier leg je bijzondere gebeurtenissen op een leuke manier vast en deel je ze op een originele manier met anderen!

Leuke letters

Vroeger graffitide ik leuke letters op papier, inmiddels weet ik dat dát mijn eerste stappen op het handletterpad waren. Handletteren is een ontspannen en fijn tijdverdrijf. Het is laagdrempelig, je hebt niet veel nodig en je kunt het overal doen. Tijd dus om je smartphone eens even lekker uit te zetten (!) en aan de slag te gaan.

Miss Paperfuel

Karin Luttenberg oftewel Miss Paperfuel is voor mij de queen van het handletteren: haar tekeningen zijn onweerstaanbaar inspirerend fris en vrolijk. In haar nieuwste boek ‘Handlettering Journal doe je zo!’ vertelt Karin hoe je fijne vakanties, weekendjes weg, bijzondere gebeurtenissen en andere leuke herinneringen met behulp van je handletteringskills vastlegt in een journal. Van simpel, met alleen een zwarte fineliner tot uitgebreider met behulp van aquarel of gewone verf, stempels en ouderwets knip- en plakwerk.

Go with the flow

Stap-voor-stap leer je hoe je met handletteren in combinatie met tekeningetjes een dagboek maakt dat één mooi geheel is. Alles kan, alles mag en het is vooral leuk om te mixen en matchen en zo je eigen stijl te ontwikkelen. Heel fijn: het hoeft juist níet netjes en perfect! Ik ging aan de slag met de tips en tricks uit het boek en handletterde met de zomervakantie in het vooruitzicht een journal à la Paperfuel van één van mijn favoriete en dierbare zomerse plekken: Corfu. Let it go, let it flow want hoe verder ik af ging van perfect, hoe beter het ging en leuker het werd! 

Iedereen kan handletteren

‘Handlettering Journal doe je zo’ is een heerlijk boek voor iedereen die het leuk vind om te handletteren, beginner of gevorderd. En ook al ben je dan misschien geen natuurtalent, dat hoeft ook niet, als je er maar lol in hebt!  

Praktische informatie

Wat? ‘Handlettering Journal doe je zo!’ van Karin Luttenberg, Uitgeverij Moon
Prijs: € 14,95
Zelf aan de slag? Bestel jouw exemplaar in de Paperfuelstore.

SGFuZGxldHRlcmluZyB2YWthbnRpZSBpbnNwaXJhdGll