Even geduld...

Op vakantie geweest in Oostenrijk en nu op zoek naar een beetje Oostenrijk voor thuis? Maak dan dit heerlijke Bauernbrot en waan je in de bergen. 

Al jaren heb ik na een vakantie moeite met het verlaten van Oostenrijk. De frisse lucht, prachtige uitzichten en de natuurlijke rust kan ik maar moeilijk achter me laten. En nu daar dit jaar ook zonnige zomer en heerlijke herfst ervaringen bijgekomen zijn wordt het alleen maar moeilijker.

T29zdGVucmlqa3MgYnJvb2QxT29zdGVucmlqa3MgYnJvb2Q0Het dagdromen over mijn eigen bijzondere plekje in de bergen kan weer beginnen! Maar ja, een succesvol ‘ik vertrek’ verhaal vereist wel wat meer voorbereidingen dan een paar nieuwe bergschoenen en een gemütlich gesprek met de mensen van de Windau Lodge in Westendorf (die deze stap wel durfden te zetten).

T29zdGVucmlqa3MgYnJvb2QzT29zdGVucmlqa3MgYnJvb2Q3

Dus moet ik het doen met het boeken van de wintersport en dit geheim van het lekkere Oostenrijkse Bauernbrot.

Benodigdheden:

  • Een pak van je favoriete broodmix (waarom moeilijk doen als het makkelijk kan…) 
  • Anijszaad 
  • Komijnzaad
  • Koriander (gemalen)

Maken:
Volg de aanwijzingen op de broodmixverpakking met als enige verschil dat je gul de ‘geheime’ ingrediënten toevoegt. Dit kruidige Bauernbrot met roomboter en kaas of spek is ideaal om lekkere trek en een onverwachte aanval van heimee naar de bergen te stillen. Ik garandeer je; hier red je het wel mee tot aan de wintersport. Guten appetit!

Tip: als het brood nog lekker warm is en de kaas er een beetje op smelt ist es am besten.

Ook leuk om te lezen:
Oostenrijk: 1001 redenen om te gaan Oostenrijk is een heerlijk vakantieland, voor iedereen! Twijfels? 1001 redenen om te gaan! Marleen , 30 juli 2017 Oostenrijk: veelzijdig Vorarlberg Grenzend aan Zwitserland ligt de Oostenrijkse regio Vorarlberg. Hier wil je vakantie vieren! Actief of niet, de Marleen , 7 augustus 2017 Oostenrijk: Alpbachtal In de meest bekende regio van Oostenrijk, Tirol, ligt het Alpbachtal met het mooiste dorp van het land! Een lieflijk dal met veel mogelijkheden. Marleen , 12 augustus 2017 Oostenrijk: dit móet je doen in het Alpbachtal! Een vakantiebestemming voor het hele gezin: het Alpbachtal in Tirol. Van deze 5 activiteiten krijg je een adrenalinekick! Marleen , 12 augustus 2017 Oostenrijk: 3 tips voor het Bregenzerwald Het Bregenzerwald in Oostenrijk, regio Vorarlberg, is net even anders dan anders. Hierom wil je er naar toe! Marleen , 25 augustus 2017 Oostenrijk: 3 bijzondere activiteiten in Vorarlberg Bezoek je een van de mooiste regio's van Oostenrijk, Vorarlberg, dan mogen deze drie activiteiten niet ontbreken! Marleen , 4 september 2017 Oostenrijk: 5 activiteiten voor het hele gezin in Vorarlberg Vorarlberg in Oostenrijk is een veelzijdige regio met toffe activiteiten voor het hele gezin! Niet alleen maar bergwandelen, maar... Marleen , 12 september 2017 Oostenrijk: Oost-Tirol, van hoogtepunt naar hoogtepunt 'Het dak van Oostenrijk' met 266 toppen boven de 3000 meter. Extreme hoogte, bijzondere hoogtepunten. Ontdek het zelf in Oost-Tirol! Marleen , 28 september 2017