Even geduld...

Het mooiste hotel van Noorwegen in mijn column in de Ariadne at Home. Een bijzonder adres in zomer en winter.

‘Eigenlijk doen we het zelden, twee keer naar dezelfde plaats op vakantie gaan. Er is nog zoveel moois op de wereld, dat we het liefst steeds iets nieuws ontdekken. Maar naar dit unieke adres in Noorwegen willen we heel graag terug. Eenmaal geweest, vergeet je deze plek nooit meer! Alleen de autorit vanuit Oslo is al adembenemend mooi. Langs de wegen ligt de sneeuw metershoog. Her en der verspreid in het landschap liggen typisch Scandinavische houten huizen, bedekt met sneeuw. Bij aankomst knispert de sneeuw onder onze voeten. Het is de mooiste sneeuw die we ooit gezien hebben.

De wereld is witter dan wit

Cultureel erfgoed

We verblijven in Heggenes, een cultureel erfgoed bestaande uit een paar eeuwenoude houten huizen. In een paar van deze gebouwen bevindt zich Boutique Hotel Herangtunet, als uit een sprookje geplukt. Ik durf te beweren dat dit een van de fijnste plekken van Noorwegen is. De Nederlandse Marco en Marie Jose Robeerst hebben een uniek hotel gerealiseerd, met een sfeer zoals je die thuis wilt hebben. Warm, persoonlijk en comfortabel. De kamers en suites van het hotel zijn verrassend, allemaal anders. Marco & Marie Jose hebben zich laten inspireren door invloeden van over de hele wereld. De Canadese kamer is stoer, met leren fauteuils, plaids en rendierhuiden. De IJslandse is wit, sereen en puur, met natuurlijke materialen. Wat het thema van de kamer ook is, ze zijn allemaal ingericht op het creëren van warmte en behaaglijkheid. En dat is bijzonder prettig met die maagdelijke witte (koude) wereld die buiten op je wacht.

Hondensledetocht

Een hoogtepunt van ons verblijf bij Herangtunet is een huskytocht door winterwonderland. Dik ingepakt in dekens, omringd door stilte. We worden er zelf ook stil van, zo mooi is de wereld om ons heen. De enthousiaste sledehonden zijn bijna niet te stoppen. Het is hard werken om de slee in het juiste spoor te houden. Terug bij Herangtunet wacht een knapperend haard- vuur in de gezellige woonkamer. ’s Avonds koken Marco en Marie Jose de sterren van de hemel. Hier word je verwend als nergens anders.’

Ontdek ook deze plekjes: