Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Herfstvakantie
Wat ga jij doen in de herfstvakantie? Uitwaaien aan zee, relaxen in een huisje in het bos, naar de zon of een rondreis maken? Bekijk onze tips voor deze vakantie.

De leukste tips

Ontdek alle plekjes »

Herfstvakantie in het bos

De herfst en het bos zijn een gouden combinatie. De bomen kleuren prachtig goudbruin en oranje, paddenstoelen poppen uit de grond en de gevallen bladeren knisperen onder je voeten. De ene dag raast de wind door de bomen en is het heerlijk uitwaaien, op een mooie nazomerdag word je verrast door warme zonnestralen.

Geniet jij ook zo van de herfst? Hoe de natuur zich voorbereid op de winter en de landschappen veranderen? Boek een huisje in het bos en breng de herfstvakantie door tussen de vallende bladeren. Ga voor lekker luxe en kies een huisje met een houtkachel, hot tub en/of sauna. Een plek waar jijzelf tot rust komt en de kinderen zich vermaken met hutten bouwen, hout sprokkelen voor een kampvuur en kastanjes zoeken.

Het Witte Huis in een herfstbos

Uitwaaien aan zee

Een dag, weekend of weekje naar zee is al-tijd een goed idee! In de herfst is het heerlijk rustig aan de kust en heb je op sommige momenten het strand zelfs helemaal voor jezelf. Laat de rustgevende werking van de golven op je inwerken, adem de frisse zeelucht in en geniet van de wind door je haren. Zoek na een mooie wandeling een plekje bij een gezellig strandpaviljoen en trakteer jezelf op een welverdiende lunch. ‘s Avonds slapen bij een bijzonder plekje en de volgende dag na het ontbijt weer heerlijk op pad.

Zin om te gaan? Bekijk onze tips voor een huisje aan de kust.

Strand en woeste golven bij Ouddorp tijdens de vakantie aan zee

Nog een keer naar de zon?

Heb jij het liefste het hele jaar door een stralend zonnetje en temperaturen boven de 20 graden Celsius, en vind je winter maar bar en koud? Dan is de herfstvakantie hét moment om de zon nog een keer op te zoeken. In deze tijd van het jaar heb je op de Canarische Eilanden misschien wel de meeste kans op zonnig en warm weer. Wat dacht je van Tenerife? Een prachtig eiland vol verrassingen.

Herfstvakantie in de bergen

Op vakantie naar de bergen is misschien niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je een bestemming voor de herfstvakantie zoekt. Niet veel mensen beseffen hoe betoverend mooi de bergen kunnen zijn in de herfst. Een absolute aanrader in deze tijd van het jaar is een vakantie in Zuid-Tirol, net over de grens met Oostenrijk in Italië. In de herfst lijkt het alsof je in een sprookje bent beland.

In het najaar is de lucht vaak stabiel en word je getrakteerd op prachtige zonnige dagen. Onverwacht, maar o zo mooi!

Slingerende bergweg met herfstlandschap

Op vakantie in een ander seizoen?

Bekijk ook deze tips voor:
De leukste tips

Herfstvakantie? Een huisje boeken in het bos, uitwaaien aan zee tijdens een herfststorm of vlieg je nog even naar de zon? Bekijk onze tips.