Even geduld...

Ook in het hoge noorden van ons land hebben ze het goed begrepen. Bij een hotspot als Het Concerthuis in hartje Groningen is het fijn toeven. De sfeer van dit restaurant kun je het beste omschrijven als laid back. Zorgeloos genieten van het moment is wat het personeel je biedt. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

Uniek concept

Het leukste aan Het Concerthuis? Het is zo verfrissend anders en dat op een hele makkelijke manier met passie en aandacht. Als je binnenkomt, valt het interieur je als eerst op. Zoals de naam al doet vermoeden, hangen er veel posters van concerten. Gemixt met vintage elementen levert dit een stoer, sfeervol en mooi geheel op. Vooral de grote, Amerikaanse verlichting boven de bar is een blikvanger. Maar ook wat betreft de keuken en de presentatie is het allemaal net even anders dan anders. Een drankje krijg je geserveerd in een oude, glazen jampot (thuis ga je ze direct sparen) en de menukaart is niet echt een menukaart.

Brakke brunch bij Het Concerthuis

Bij Het Concerthuis hanteren ze het concept ‘foodsharing’. Je bestelt geen voor-, hoofd- of nagerecht, maar gewoon waar je zin in hebt! Voor jezelf of om gezellig te delen met je tafelgenoten. Een pizza als ontbijt of een broodje als avondeten? Wat jij wilt. Naast de kaart bieden ze ook dagelijks een wisselend ‘Daily Bread’ aan: een soort menu van de dag. Denk bijvoorbeeld aan versgebakken naanbrood met makreelsalade. Het leukst is de ‘Brakke Brunch’ op zondag van 11-15 uur. Of smul mee van een uitgebreid lunchbuffet. Vers fruit, yoghurt, taart, salades en meer en alles is even lekker.

Zee aan ruimte

Doordat het restaurant ruim is opgezet heb je ook tijdens drukkere dagen niet het gevoel dat het er erg druk is. Je kunt hangen aan de bar, wegkruipen in een oude leren stoel, plaatsnemen aan een knus tafeltje met zicht op de open keuken of mensen kijken op het terras. Onder de trap is een kinderhoek ingericht met knutselspullen en ander leuks, dus aan de kleintjes heb je geen kind. Het publiek dat hier komt is dan ook van alle leeftijden. De één loopt binnen voor een snel bakje koffie terwijl de ander er uren lekkere gerechtjes blijft proberen. Mañana!

Praktische informatie:

Concerthuis – Poelestraat 30, Groningen