Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
B&B Het Leeuwterveld
B&B
1 - 2 personen
vanaf € 90 per nacht
Ga naar de website

Overnachten aan de rand van De Weerribben-Wieden

B&B Het Leeuwterveld ligt aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden en is een heerlijke plek om een paar dagen te genieten van rust, ruimte, comfort en gastvrijheid. Én van een prachtige omgeving!

Slapen in de Leeuwerik, de Tuinfluiter of de Lijster

In de voormalige schuur van Het Leeuwterveld is nu een bed and breakfast gerealiseerd met drie ruime gastenkamers, de Leeuwerik, de Tuinfluiter en de Lijster (een droomkamer!). Elke kamer heeft een eigen ingang en terras. Gastvrouw Froukje heeft bij het inrichten aan echt álles gedacht: van een kopje thee, fijne handdoeken, een heel goed bed tot een kleine attentie. Voor de landelijke (brocante) stijl zijn de mooiste materialen gebruikt. Niet alleen nieuw, maar ook gouden vondsten van rommelmarkten en de kringloop in een nieuw jasje. De stoere gebinten zijn in elke kamer sfeerbepalend, samen met een unieke tegelvloer in de badkamer, een bijzonder behang achter het bed, houten deuren, een koeienvacht op de vloer… Perfect passend bij de landelijke omgeving.

Voor het ontbijt, geserveerd op deel waar je ook ’s avonds nog een drankje kunt doen, kom je graag je bed uit. De geur van vers brood komt je tegemoet. Froukje is dol op bakken en zet ’s ochtends een uitgebreid en zoveel mogelijk biologisch ontbijt op tafel.

Bezoek N.P. Weerribben-Wieden vanuit het Leeuwterveld

Het Leeuwterveld ligt rustig, omringd door weilanden. Op de fiets (te huur bij de B&B) ben je in enkele minuten in Nationaal Park Weerribben-Wieden, een zeldzaam mooi natuurgebied met hooi- en rietlanden, moerasgebieden en veel water. Fiets via Jonen naar Dwarsgracht en via Muggenbeet en Blokzijl weer terug naar Moespot. Een grotere ronde fietsen? Ga via Blokzijl over tal van bruggetjes via Kalenberg naar Ossenzijl. Een fluisterbootje huren in Giethoorn of Kalenberg om door het veengebied te varen mag ook zeker niet ontbreken tijdens je verblijf. Ontdek zelf wat een paar dagen bij deze B&B en de natuur met je doen.

(foto’s ©Klaas Eissens AV producties)

Ga naar de website


B&B Het Leeuwterveld Leeuwte 23 8326 AA Sint Jansklooster

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: