Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Hier moet je zijn
Ken je dat gevoel dat je ergens komt en denkt: ‘híer moet je zijn geweest!’. Wanneer je het hebt over dat soort mooie plekken, dan denken we vaak aan het buitenland. Maar vergis je niet, Nederland heeft meer dan genoeg mooie (en nog onbekende) plekken, waar je moet zijn geweest.

Ontdek (onbekende plekken in) Nederland

Hier moet je zijn »

Veelzijdig Nederland

Elke keer wanneer ik op pad ben in eigen land voelt als een ontdekkingsreis. Hoeveel ik ook al gezien heb van Nederland, ons kleine land blijft me verrassen. Keer op keer.

Of je nu op zoek bent naar een bijzonder dagje uit, een nachtje weg, een weekendje weg, een zomervakantie of leuke stedentrip, je vindt het in Nederland. Van de eindeloze einders in Groningen tot de glooiende heuvels in Zuid-Limburg, elk stukje Nederland is anders. Zelfs op de meest toeristische plekken van ons land kun je je nog verbazen én je eigen weg gaan. Daar komt bij dat Nederland 365 dagen per jaar aantrekkelijk is om te bezoeken én dat veel plekken in Nederland binnen twee uur rijden liggen.

De mooiste plekken in Nederland, hier moet je zijn

Hier moet je zijn!

Waar ga je dan naar toe? Het allerbelangrijkste bij het ontdekken van ons eigen land is misschien wel met andere ogen leren kijken. Alles wat je dagelijks ziet in je directe omgeving, kan door bewust te kijken bijzonder worden. Maak eens een wandeling vanuit huis en kijk met de ogen van een vreemde. Én, probeer eens verder te kijken dan de gebaande paden. Ga eens links om waar je normaal rechts gaat en pas die tactiek ook toe wanneer je een dagje uit gaat.

Je hoeft niet naar daar, je vindt het allemaal hier

Er zijn tal van (nog onbekende) plekken waar je eens in je leven moet zijn geweest. Ik tip je graag een paar persoonlijke favorieten. Hier moet je geweest zijn:

Mijn allerbeste tip? Boek eens wat vaker een nachtje weg in Nederland. Je kunt zelfs in 24 uur al zoveel zien, beleven, proeven en ontdekken. Verrast en opgeladen weer naar huis.
Ontdek (onbekende plekken in) Nederland

Ken je dat gevoel dat je ergens komt en denkt: 'híer moet je zijn geweest!'. Nederland heeft tal van dat soort plekken, ontdek ze op Bijzonder Plekje.