Even geduld...

Soms heb ik behoefte om even op te laden. Fijn gezelschap, een goed gesprek, lekker eten en een mooie omgeving. Daarvoor hoef ik niet op vakantie; er zijn in Nederland genoeg bijzondere plekjes om zelfs op een zondagmiddag het vakantiegevoel te krijgen en helemaal los te komen van de dagelijkse beslommeringen. In zo’n geval is Hotel Gaia in Diepenveen een van mijn favoriete plekjes.

Hotel Gaia

Hotel Gaia is met niets te vergelijken. In een bos, op steenworp afstand van de IJssel en Deventer vind je een statig oud pand. Dit is omgetoverd tot een hip hotel-restaurant met wellness met oosterse invloeden. Echt een toevluchtsoord. Een van mijn liefste vriendinnen woont in Deventer en zij kwam vorig jaar met het idee om bij Hotel Gaia te gaan high-teaën. Dat beviel zo goed dat ik besloot mijn vriend er ook eens mee naar toe te nemen. Eigenlijk was het idee om er te dineren, maar tussen droom en daad stonden dit keer vooral praktische bezwaren in de weg; de volgende dag was namelijk onze eerste werkdag na de vakantie en die wil je toch een beetje fit beginnen. Daarom koos ik ervoor om ook dit keer weer te gaan voor de uitgebreide high tea.

Wanneer je naar het hotel rijdt, krijg je een instant-vakantiegevoel. De statige entree doet dienst als winkel waar onder andere mooi, oosters servies verkocht wordt. Het heeft de sfeer van een Marokkaanse soek. Voordat we op het zonnige terras plaatsnamen hebben we eerst een rondje door het hotel gedaan. Elke eet- en zitkamer heeft namelijk een eigen sfeer. Ik ben echt dol op de kleurrijke en kunstzinnige inrichting! Het is zo heerlijk ongedwongen, gezellig, anders dan anders en toch zo rustig dat ik gelijk inspiratie kreeg om thuis ook weer eens wat dingen over de kop te halen. 

Een heerlijk terras

De vorige keer zaten we bij de gezellige open haard, dit keer mochten we buiten in de zon op het terras. De high tea was verrukkelijk en, net als alles bij Hotel Gaia, anders dan anders. In drie gangen kregen we de lekkerste zoetigheden, heerlijke hartige broodjes én tenslotte nog heerlijke borrelhapjes. En dat alles met verse thee die we zelf op smaak maakten  met munt, citroen, citroengras en sinaasappels. De oosterse invloeden zijn ook bij de high tea merkbaar. Zo kregen we bijvoorbeeld turks fruit bij de zoete hapjes. Dat was gelijk ook één van mijn favorieten, net als de huisgemaakte perentaart en de home made bitterballen (ook vegetarisch). Als afsluiter kozen wij zelf nog voor een goed glas wijn, zodat we helemaal relaxed terug naar Friesland reden.

Eén klein minpuntje; nu wil ik dus echt heel graag zo snel mogelijk weer terug naar Gaia! Misschien dat ik binnenkort met één van mijn vriendinnen maar eens een luxe ontspanningsweekend ga boeken. Beetje chillen, beetje fietsen, hapje, drankje en vooral veel lol. Ik kan niet wachten. 

Praktische informatie:

Wat? High tea bij Hotel Gaia
Waar? Schapenzandweg 3, 7431 PZ Diepenveen
Prijs? € 24,50 p.p.