Even geduld...

Noem high tea en hotspot en je hebt me! Lekker eten, thee drinken en leuk gezelschap in combinatie met een mooi interieur en ik geniet, met volle teugen! Zo ook van de high tea bij Van Dis Hoogkarspel.

Hippe horeca in de polder

Van Dis Hoogkarspel is een restaurant in het gemeentehuis van Hoogkarspel, direct aan de markt. Van buiten zie je niet hoe mooi het binnen is. Een hoog plafond, grote ramen en een eigentijds interieur, waarin iedereen zich thuis zal voelen. Een mix van hip, stoer, industrieel en een beetje grootmoeders tijd. Leuk! Mooi behang, planten, beton en tegeltjes. Ik hou er van!

Originele high tea bij Van Dis

Eigenaresse Ramona nodigt me uit voor de high tea van Van Dis Hoogkarspel, ‘de allerleukste en origineelste!’. Vol verwachting schuif ik, samen met onze meisjes, aan. De Teamaker van Crusio zorgt voor een verrassend begin. Elke theeliefhebber zou zo’n Teamaker in huis moeten hebben. Een kleine glazen pot, waarin de blaadjes de ruimte hebben om uit te zetten en zo hun smaak af te staan aan het water. Wanneer je de Teamaker op je theeglas zet, vult ie het glas automatisch met een heerlijke kop thee!

Bij elk kopje thee krijgen we te horen waar de thee vandaan komt, wat de karakteristieke smaak smaak is en wat we aan de thee toe kunnen voegen om de smaak te versterken of juist af te zwakken. Erg leuk! Zo drinken we Ceylon thee met stukjes zure appel, Rooibos met kaneel & honing en Earl Greay met citrus en munt. Verrassend lekker!

Na een eerste kop thee worden we verwend met 3-gangen lekkers. Smakelijke soepjes vooraf, gevolgd door mooie (en lekkere) broodjes en warme broccolitaart. Met liefde klaar gemaakt en een lust voor het oog. Als klap op de vuurpijl het ‘toetjes plateau’… Ik zeg niets meer, ga het gewoon lekker zelf ervaren!

Praktische informatie:

Wat? Restaurant Van Dis Hoogkarspel
Waar? Raadhuisplein 1a, Hoogkarspel

Tip: combineer je bezoek aan Van Dis met de leuke stad Medemblik