Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
High tea
Een high tea is echt een feestje. Een tafel vol lekkers, goed gezelschap en een mooie locatie – wat wil je nog meer? Maar hoe vind je de leukste adresjes voor een high tea, bijvoorbeeld als je iets te vieren hebt of eens uitgebreid wilt bijpraten met familie of vrienden?

High tea op een bijzonder plekje

Waarschijnlijk begin je met het zoeken van een mooie locatie. Misschien zoek je wel een plekje dat dicht bij huis of centraal in het land ligt, of een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het leukst zijn natuurlijk de plekjes die iets bijzonders hebben, het oog wil tenslotte ook wat. Een high tea in een kasteel, op een schattig boerderijtje midden tussen de weilanden of op een prachtig dakterras smaakt namelijk nóg lekkerder.

Theetuin 't Einde in Zuiderwoude

High tea met wauw-factor

Heb je wel eens eerder een high tea gedaan? Dan vind je het waarschijnlijk wel leuk om niet precies hetzelfde op tafel te zien verschijnen. Gelukkig komen er steeds meer fijne plekjes met een kaart waarop veel meer staat dan de bekende koffie met appeltaart. Zo kan het zomaar gebeuren dat je tijdens een high tea lavendelthee zit te drinken of smult van een hartige of zoete smaakcombinatie die je nog nooit hebt geproefd. Ook de traditionele sandwiches, scones en brownies lijken wel steeds lekkerder te worden – vast omdat ze helemaal ‘homemade’ zijn.

High tea bij Van Dis Hoogkarspel