Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
High tea
Een high tea is echt een feestje. Een tafel vol lekkers, goed gezelschap en een mooie locatie – wat wil je nog meer? Maar hoe vind je de leukste adresjes, bijvoorbeeld als je iets te vieren hebt of eens uitgebreid wilt bijpraten met familie of vrienden? Ontdek onze tips voor zo'n lekker verwenmoment.

De leukste adressen

Ontdek onze high tea adressen »

Allereerst, wat is een high tea?

Een high tea is een moment aan het einde van de middag, tussen lunch en avondeten in, waarbij je bij je kopje thee geniet van zowel zoete als hartige hapjes. Het meest bekende hapje op zo’n moment zijn de scones, die niet mogen ontbreken. Maar ook sandwiches liggen eigenlijk altijd wel op de etagère (als de tea nog traditioneel wordt geserveerd). Steeds vaker geven theehuizen, theeschenkerijen en restaurants een eigen draai aan de invulling van de Afternoon ofwel High Tea. En dat is nu juist zo leuk!

High tea op een bijzonder plekje

Waarschijnlijk begin je met het zoeken van een mooie locatie. Misschien zoek je wel een plekje dat dicht bij huis of centraal in het land ligt, of een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het leukst zijn natuurlijk de plekjes die iets bijzonders hebben, het oog wil tenslotte ook wat. In een kasteel, op een schattig boerderijtje midden tussen de weilanden, een theehuis in een stadspark of op een prachtig dakterras smaakt namelijk nóg lekkerder.

Ik noem graag een paar favoriete high tea adressen:

Genieten met een wauw-factor

Heb je wel eens eerder een high tea gedaan? Dan vind je het waarschijnlijk wel leuk om niet precies hetzelfde op tafel te zien verschijnen. Gelukkig komen er steeds meer fijne plekjes met een kaart waarop veel meer staat dan de bekende koffie met appeltaart. Zo kan het zomaar gebeuren dat je tijdens een high tea lavendelthee zit te drinken of smult van een hartige of zoete smaakcombinatie die je nog nooit hebt geproefd. Ook de traditionele sandwiches, scones en brownies lijken wel steeds lekkerder te worden – vast omdat ze helemaal ‘homemade’ zijn.

Jouw high tea met liefde geserveerd

De finishing touch van de locatie en het menu zit hem in de mensen die jouw bijzondere moment verzorgen. Op echt bijzondere plekjes krijg je een warm welkom van ze. Met heel veel liefde en aandacht hebben ze gezorgd voor de perfecte omlijsting en de beste ingrediënten geselecteerd voor de originele creaties die ze op tafel toveren. Dat zie je, dat proef je en dat voel je.

Ben jij op zoek naar een fijne plek om volop te genieten en waar je deze drie dingen kunt afvinken? Dan hoeven wij je alleen nog maar heel veel plezier te wensen op een van onze adressen! Bijzonder Plekje heeft een aantal mooie locaties geselecteerd waar je kunt genieten van tea, scones, sandwiches, een grote variatie aan zoet & hartig. Een tafel gevuld met de meest smakelijke lekkernijen…
De leukste adressen

Een high tea smaakt net even lekkerder op een bijzondere locatie. We hebben de leukste high tea adressen van Nederland voor je.