Even geduld...

En toen, terwijl je nog aan het nagenieten was van de zomervakantie, kwam daar de herfst aangestormd. Was die boom gisteren ook al zo kaal? En wat is het 's avonds vroeg donker…

Je kunt natuurlijk een bijzonder plekje met openhaard of houtkachel opzoeken en je onder een dekentje op de bank verstoppen totdat het weer licht wordt. Of je boekt zo snel mogelijk een mooi plekje in de sneeuw om optimaal te genieten van de koude, korte dagen. Allemaal hele goede ideeën en ik doe zeker met je mee! Maar tussen al die fijne momenten door kun je het best je huis en dagelijks leven ook een beetje bijzonder maken. En dat is met deze tips helemaal niet zo moeilijk en nog voordelig ook. Zo houd je ook weer geld over voor een extra weekendje weg.

Kaarsjes aan

Ik hoor je denken ‘dat had ik zelf ook kunnen bedenken’. Maar steek ook een keer een kaarsje aan terwijl je ’s morgens vroeg een broodnodige kop koffie zet of boterhammen staat te smeren. Zo’n lichtje geeft je dag een beetje extra glans. Ook die vroege uren zijn nog best donker dus waarom zou je wachten tot de avond?

Sterren kijken

Voordat je ’s avonds de kaarsjes weer aansteekt en op de bank ploft, sla je een dikke sjaal om je schouders. Schenk een grote mok vol met iets lekker warms (thee, chocolademelk, Glüwein) en ga even buiten genieten van de frisse avond. Een groot voordeel van de dalende temperaturen zijn de heldere luchten. Overdag stralend blauw en ‘s avonds bezaaid met sterren. Niks zo lekker om na een drukke dag tot rust te komen onder een sterrenhemel

Breien

Geen dikke sjaal voor handen? Ga er eentje breien! Dit staat al jaren op mijn winter to do lijst. En niet in de laatste plaats omdat breien één van de beste meditaties schijnt te zijn. Een beetje extra rust kunnen we wel gebruiken in de drukke decembermaand. En heb je de smaak te pakken? Dat komt goed uit; rust in je hoofd en het ideale home made Sint cadeau voor de hele familie in één. 

Picknick 

En als je dan zo’n sjaal hebt, in je allerliefste lievelingskleur, dan wil je natuurlijk niets liever dan naar buiten! De paden op de lanen in. Stampen door de plassen en sloffen door de bladeren. Met aan je arm een grote picknickmand. Een thermoskan met soep of dikke boterhammen met kaas. Het hoeft niks moeilijks te zijn. Na een flinke wandeling gaat er altijd wel iets lekkers in, frisse lucht maakt hongerig.aGVyZnN0em9u

Bakken

Vergeet tijdens je wandeling over de gezellige plattelandsweggetjes geen eieren te kopen bij de boer. Die verse eitjes komen goed van pas als je bij thuiskomt deze heerlijke kaneelbroodjes gaat bakken. Een lekker tussendoortje met als bonus een heerlijk winters aroma door het hele huis.

Voorpret

Duren de herfst- en wintermaanden voor jou wel heel erg lang? Zorg dat je iets leuks hebt om naar uit te kijken. Boek halverwege de winter een nachtje weg om de 'sleur' te doorbreken of ga alvast op zoek naar een Bijzonder Plekje voor de zomervakantie. Heerlijke voorpret waar je vast en zeker blij van wordt. 

Tijd

Wat je ook doet om de donkere dagen te overleven, het belangrijkste is dat je er de tijd voor neemt. We zijn zo druk en de dagen zijn zo kort. Je wilt niet het idee hebben dat je een lange winterslaap gehouden hebt. Voel dus bewust de wol van je sjaal kriebelen tegen je wang. Zing in de regen en adem diep de frisse lucht in. Voor je het weet staan de krokussen weer in bloei!

Meer inspiratie voor de wintermaanden vind je in ons boek KOUD