Even geduld...

Aan het einde van elke maand geef ik een terugblik op de afgelopen maand. Met mijn hoogtepunten, nieuwste ontdekkingen, best bekeken Bijzondere Plekje, favoriete foto op Instagram. Om even stil te staan bij al het moois! Vandaag aflevering 10: de hoogtepunten van oktober 2015.

Oktober was een prachtmaand, bizar druk, met veel nachten weg, maar oh, wat heb ik genoten van alle ontmoetingen, ontdekkingen en vooral die heerlijke zonnige herfstdagen. Nog niet eerder zo bewust ervaren hoe mooi Nederland is tijdens de herfst.

Foto van de maand

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, voor het eerst heb ik meer dan 200 likes gekregen voor een foto op Instagram. Dit is het favoriete plaatje:

Top 3 best bezochte plekjes

Herfst in het land! Een duidelijke verandering in het zoekbeeld, van strandhuisjes naar boshuisjes. We willen naar het bos in deze mooie herfst.

1. Slapen in het Bos
2. Vakantiehuisje Beekhul
3. Boshuis Nij Hildenberg

Nachtje B&B de Weide Wereld

Op dag 1 van oktober reisde ik af naar Brugge, waar net buiten de stad B&B de Weide Wereld ligt. Een hartverwarmend welkom van Bruno, een zalig diner samen met Petra & Bruno in Brugge en fijne overnachting. Tijd tekort om Brugge verder te ontdekken… dat komt de volgende keer!

Julia’s Cakes in Wageningen

De trouwe lezer weet dat ik dol ben op taartjes… Tijdens een van onze fietstochtjes in de omgeving ontdekten we het nieuwe Julia’s Cakes met huisgemaakte taarten, cupcakes in alle soorten en maten en lekkere koffie. ‘We bake you happy’!

Julia’s Cakes Hoogstraat 60 3911 JM Wageningen

Bijzonder Plekje boek

Zo trots, het Bijzonder Plekje boek nog altijd als bestseller op de planken bij de Albert Heijn! Heb jij het boek nog niet, we hebben nog een leuke actie! Met de code ‘herfstactie’ betaal je nu slechts € 15,00 incl. verzendkosten. Leuk cadeautje voor de feestdagen 😉

Bijzonder Plekje bij de Vreemde Vogel

13 oktober vond de jaarlijke Bijzonder Plekje dag plaats bij de Vreemde Vogel, een dag speciaal voor de Bijzonder Plekje eigenaren, om elkaar te ontmoeten, inspireren en ervaringen uit te wisselen. Voorafgaand aan de dag sliep ik een nachtje in een van de toffe vogelhuisjes. Een warm nest, zelfs in de herfst en winter!

Vechtdalhoppen vanaf de Lemeler Esch

Halverwege oktober waren we terug in het Vechtdal om het nieuwe concept ‘Vechtdalhoppen’ uit te proberen. Samen met onze meisjes (zo’n doordeweekse studiedag is heel handig) sliepen we in een trek-in van de Lemeler Esch , scheurden we op elektrische fietsen door de bossen, wachtte ons een bijzonder hartelijk ontvangst, regenden we nat en waren we tot op het bot verkleumd. Maar wat hebben we het leuk gehad! Lees meer over het Vechtdalhoppen.

Gespot in de Libelle

De leukste tips om het bos in te gaan in de Libelle. Met o.a. B&B Slapen in het Bos en Boshuis Nij Hildenberg.

Een paar dagen Kreta

Vrij onverwacht ging ik een paar dagen met een internationale groep op reis naar Kreta. Wat een verwennerij om tijdens grauwe koude herfstdagen naar de zon te vliegen. 29-30 graden overdag, ’s avonds nog tot laat buiten eten met een aangename temperatuur. Kreta in oktober is een aanrader. De hordes toeristen zijn weg, de Grieken verwelkomen je met open armen.

R3JpZWtzIGV0ZW4=

Herfstvakantie bij Koe in de Kost

Alsof het nog niet genoeg was, vierden we herfstvakantie bij Koe in de Kost. Volgens onze kinderen het leukste vakantieadres van Nederland! En dan ook nog met het mooiste herfstweer wat je maar kunt bedenken. Elke dag zon, zo lekker warm dat we op ons terras konden zitten. Konijntjes knuffelen, eieren rapen, kalfjes de fles geven, paddestoelen ontdekken en kilometers skelteren… Een geweldige week!

S29lIGluIGRlIEtvc3Q=

Een van onze dagelijkse wandelingen vanuit Koe in de Kost ging naar het leuke restaurant NuNu in Schalkhaar, onlangs compleet gerestyled in Australische sfeer. De moeite waard om naar toe te gaan voor een lunch of diner, als startpunt voor een wandeling door de bossen of gewoon een kopje koffie op het terras.

NuNu – Raalterweg 22 7433 RA Schalkhaar

En nu… is het alweer november. Deze maand staat er veel minder op de planning, heerlijk om na de drukte van oktober weer even op te laden en vanuit ons eigen Bijzondere Plekje te genieten van al het moois om ons heen.

Fijne novembermaand,

Marleen