Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie met een hot tub
Op zoek naar een bijzonder vakantiehuis met hot tub? Of liever overnachten bij een bijzondere bed & breakfast? Een hot tub maakt je weekendje weg en vakantie extra bijzonder.

De fijnste adressen

Bekijk alle plekjes met hot tub »

Wat is een hot tub?

Geen idee wat een hot tub is? Het is een met water gevulde tobbe, warm gestookt door hout. Een weldadig warm bad waar je met elkaar in zit. Goed om te ontspannen, bijzonder om samen in te genieten. Een andere benaming is ook wel een Dutch tub.

Vaak moet je een hot tub zelf warm stoken, dat is onderdeel van de pret. Samen het vuur brandende houden, roeren en wachten tot het water warm genoeg is. Je zult de eerste niet zijn die ongeduldig is en te vroeg het water in stapt.

Een hot tub of whirlpool?

Zo op het eerste gezicht lijken ze misschien hetzelfde, de hot tub en whirlpool. Beiden zijn er om lekker warm te badderen (bij voorkeur in de buitenlucht). Toch is er een essentieel verschil. Een hot tub is meestal rond en gemaakt van hout aan de buitenkant. Om ‘m te verwarmen wordt er gestookt op hout, waardoor de hot tub dus ook altijd buiten moet staan. Een whirlpool wordt verwarmd door een motor, waardoor een whirlpool ook binnen kan staan. Vaak biedt deze laatste nog een aantal extra’s, waaronder warmtestralen, licht effecten en de mogelijkheid naar muziek te luisteren terwijl je baddert.

De fijnste adressen met hot tub

Een hot tub boven op de berg, in de sneeuw of midden in de wei… ‘s Nachts naar de sterren staren of vanuit je bed het warme water in. Wanneer je een vakantie boekt bij een vakantieadres waar ook een hot tub beschikbaar is, geniet je van net dat beetje extra. Romantisch samen of met het hele gezin nog even voor het slapen gaan. Bijzonder Plekje heeft een aantal vakantie adressen voor je geselecteerd waar je verwend wordt met de aanwezigheid van een hot tub.

Bekijk ook alle huisjes met hot tub

Tip: B&B’s met hot tub
De fijnste adressen

Op zoek naar een bijzondere vakantie met privé sauna, hot tub, spa of whirlpool? De mooiste adressen op een rij gezet.