Even geduld...

Er zijn in Nederland genoeg bijzondere plekjes om zelfs op een zondagmiddag het vakantiegevoel te krijgen en helemaal los te komen van de dagelijkse beslommeringen. Net buiten Deventer ligt, op landgoed Nieuw Rande, het kleurrijke en inspirerende hotel restaurant Gaia, een van mijn favoriete bijzondere plekjes.

Hotel Gaia

Hotel Gaia is met niets te vergelijken. In een bos, op steenworp afstand van de IJssel en Deventer vind je een statig oud pand. Dit is omgetoverd tot een hip hotel-restaurant met wellness met oosterse invloeden. Echt een toevluchtsoord. Een fijne ontdekking waar je ongestoord geniet op een bijzondere plek in de natuur.

Over een lange oprijlaan bereik je het grote, zonnig gekleurde landhuis. Je komt binnen via de markt, een kleine winkel in de koetsenpoort waar je leuke en verrassende cadeautjes vindt. Vervolgens loop je het café in. Opvallend zijn de hoge plafonds en grote ramen die prachtig zicht bieden op het park en het ruime terras. Een vitrine met huisgemaakte taarten staat uitnodigend in de ruimte. De geur van koffie komt je tegemoet. Geniet van een lekkere latte of muntthee in het bijzondere decor van vintage, retro, industriële en koloniale meubels. In de keuken wordt zoveel mogelijk gewerkt met verse, biologische seizoensproducten en streekproducten die met inspiratie vanuit de hele wereld zijn klaargemaakt.

Combineer je bezoek aan Hotel Gaia met een wandeling of fietstocht over het landgoed. De omgeving is prachtig! Op het landgoed lopen verschillende wandel- en fietsroutes, langs de IJssel met de uiterwaarden, over de glooiende velden en door de bossen. Terwijl jij geniet van een koffie op het hele fijne terras in het gras, kunnen je kinderen eindeloos spelen op het eiland, in de bossen of op het gras.

Praktische informatie:

Waar: Landgoed Nieuw Rande Diepenveen
Wanneer: dinsdag t/m zondag, 10.00 uur tot 22.00 uur
Geb en Gaia: Schapenzandweg 3, 7431 PZ Diepenveen

Ontdek ook deze plekjes: