Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Adults only
Duurzaam plekje
Persoonlijk getest
Pensão Agrícola
Boutique hotel
1 - 2 personen
vanaf € 140 per nacht
Ga naar de website

Een parel op het platteland

Pensão Agrícola is een van de mooiste plekjes die ik gezien heb in Portugal. Een boutique hotel met slechts 6 kamers, gelegen op het platteland net buiten Tavira aan de Algarve. Op slechts enkele kilometers van zee vind je deze parel, waar design en vintage in perfecte harmonie samen gaan.

Huiskamerhotel

Het hotel van Rui en Nuno kan het beste omschreven worden als een huiskamerhotel. De gastheren willen niets liever dan dat hun boutique hotel jouw thuis is. Dat is niet zo moeilijk, de sfeer is uitnodigend en laagdrempelig. Van woonkamer met haard tot het buiten restaurant, je kijkt je ogen uit. Jarenlang hebben de heren vintage meubels, design en accessoires verzameld om alles uiteindelijk na de renovatie van de boerderij een mooie plek te geven. Een perfect plaatje!

Slechts 6 kamers

Pensão Agrícola heeft slechts 6 kamers, waarvan 3 in het ‘hoofdgebouw’ en 3 losstaande suites, als een soort van kubussen geplaatst tussen eeuwenoude olijfbomen. Elke kamer is anders, minimalistisch, met een witte basis en privé patio. Bij het terras/restaurant vind je een honesty bar met een selectie zalige wijnen, gekoelde biertjes en spirits. ’s Avonds wordt er een biologisch diner geserveerd, met groente uit eigen moestuin. In de ochtend ontbijt je buiten en geniet je van een van de beste ontbijtjes ever! Vers fruit, een eitje, yoghurt met huisgemaakte granola, vers sap, huisgebakken brood, vijgen van eigen oogst en ander lekkers…

Wat ga je doen?

Het hotel is zo mooi, eigenlijk moet je hier overdag gewoon blijven. Ontspannen aan de rand van het zwembad (klein maar fijn), met een boek een schaduwrijk plekje zoeken in de tuin, op je gemak lunchen… Wil je eropuit? Huur een Vespa of laat je per Tuk Tuk naar een van de uitgestrekte en verlaten stranden brengen. Parasol en picknickmand mee en genieten maar!

Ga naar de website
Pensão Agrícola EM1239 699, Portugal

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: