Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Svansele Wilderness Centre
Hotel en hutten
vanaf 1 persoon
vanaf € 75 per nacht

Bijzonder overnachten in de Zweedse wildernis

Svansele Wilderness Centre ligt in het gelijknamige dorpje in het noorden van Zweden. De naam zegt het al; je logeert middenin de wildernis. In het hotel verblijf je met de nodige luxe, wat verder de bossen in vind je verschillende kampen met hutten waar je helemaal back to basic gaat. Om warm te blijven of te koken moet je eerst hout sprokkelen en een vuurtje stoken. Slapen doe je in een slaapzak op een rendiervel… Durf jij het avontuur aan?

Back to basic overnachten

Svansele Wilderness Centre heeft verschillende accommodaties voor zowel kleine als grote groepen. Leuk voor een vakantie met het gezin maar ook voor een teambuilding weekend met collega’s. Het hotel is perfect voor mensen die dicht bij de natuur willen overnachten maar toch nog over luxe zoals WiFi en een toilet willen beschikken. Verder de bossen in vind je het wildernis kamp met grote en kleine hutten. Hier ga je echt back to basic. In sommige hutten staan simpele bedden, in andere moet je het doen met een slaapzak en rendiervel rondom de vuurplaats. Koken en warm worden doe je door zelf een vuurtje te maken. Je verblijft vlakbij de rivier dus met een beetje geluk rooster je ’s avonds een vers gevangen visje. Op 25 kilometer ten westen van Svansele staat een hut met iets meer luxe. Vithatten biedt plek aan veertien personen en is ingericht met zachte bedden, openhaard, een buitentoilet, badkuip en sauna. Ook de Varuträsk hut is ingericht met lekkere bedden. Ontspannen doe je hier in de hot tub en sauna. Welke slaapplek je ook kiest, je geniet gegarandeerd van het vrije leven in de wildernis omringd door prachtige uitzichten en niets anders dan natuur.

Ga het avontuur aan

Tijdens je verblijf in de Zweedse wildernis hoef je niet op zoek naar avontuur, je zit er middenin. Wie meer te weten wil komen over de omgeving en haar bewoners moet zeker een bezoekje brengen aan de wildernis tentoonstelling. In verschillende ruimtes kom je op een bijzondere manier alles te weten over de Zweedse natuur, je kijkt je ogen uit! Een andere manier om de omgeving te leren kennen is tijdens één van de fietstochten. Er zijn verschillende fietsroutes die je leiden langs bossen, velden, rivieren en bergen. Een echt bijzondere manier om de natuur bewonderen zijn de hondensledes. Glijdend door de glinsterende, met sneeuw bedekte bossen geniet je van adembenemende uitzichten. Ook per sneeuwscooter kun je Zweden ontdekken tijdens een bijzondere elandsafari. Tot slot zijn er, voor de echte durfallen onder ons, quads waarmee je over het ijs kunt scheuren. Eén ding is zeker: aan avontuur geen tekort!

Bezig...
Ga naar de website
Op zoek naar een inspirerende vergaderlocatie?

Ook voor vergaderingen en conferenties is het Wilderness Centre erg geschikt. De unieke locatie kan erg inspirerend werken door het bijzondere uiterlijk.Svansele Wilderness Centre Svansele 11 93693 Boliden

Thema's uit dit plekje

Ook leuk om te lezen:
Lapland: 5 avontuurlijke activiteiten Met deze avontuurlijke activiteiten maak je je reis in Lapland compleet. Sneeuwscootersafari, huskytocht, sneeuwwandelen en... Marleen , 10 februari 2018 Lapland: betoverend mooi Lapland heeft een grote aantrekkingskracht, ook op reizigers die de ‘hele wereld’ al gezien hebben. Waarom je moet gaan? Lees snel verder. Marleen , 9 februari 2018 Lapland: Cool overnachten in het ijshotel in Zweden Op je bucketlist: een rondleiding (of beter nog een overnachting), in het IJshotel in Zweden. Bijzonder, indrukwekkend en cool! Marleen , 7 februari 2018 Zweden: De magie van Lapland Wedden dat het zien van het Noorderlicht op jouw bucket list staat?! Vlieg naar Zweeds Lapland en al je dromen worden werkelijkheid. Marleen , 9 oktober 2016 Impressie: Zweeds Lapland Zweeds Lapland, voor velen een bestemming op de bucketlist. Begrijpelijk! De natuur, de rust, de ruimte, de winters, het Noorderlicht... Marleen , 5 april 2016 Slapen: bijzonder overnachten Fins Lapland Op zoek naar een bijzondere winterbestemming? Laat je verleiden tot een bezoek aan Fins Lapland. Unieke dome tent, Noorderlicht, sneeuwgarantie... Marleen , 28 november 2015 Column: Herang Tunet in Ariadne At Home Het mooiste hotel van Noorwegen in mijn column in de Ariadne at Home. Een bijzonder adres in zomer en winter. Marleen , 14 januari 2012 Slapen: Treehotel Zweden Heb je ooit zoiets gezien? Een wel heel bijzonder hotel in Zweden. Met vogelnesten en spiegelsuites. Marleen , 14 januari 2012