Even geduld...

Bertmans is een kleine zaak aan de Zaagmolenkade in Rotterdam. Ooit begonnen als ontbijt en lunchtent maar inmiddels kun je er ook dineren. De sfeer is er warm en gezellig. Bijna een beetje thuiskomen.


Eten voor iedereen

Hier vinden ze het fijn om voor iedereen goed te koken. Er worden gerechten gereserveerd uit de wereldkeuken, vooral gebaseerd op groenten. Er zijn dus veel vega(n) opties en genoeg keuzes voor mensen met voedsel allergieën. Lekker eten maar wel zonder wat zij zelf noemen de ‘gezondheidsfreakiness’. Een welkome verandering. De kaart verandert 4 keer per jaar en alle gerechten zijn dan ook seizoensgebonden.

Eigenaren Nelleke en Niels ontdekten tijdens hun vele reizen dat er in het buitenland een veel groter aanbod is van ontbijtzaken. Een goede reden voor hen om er in hun thuisstad Rotterdam een te beginnen. Toen er pal naast hun andere restaurant Destino een pand leeg kwam te staan, was de keuze snel gemaakt.

Spannende gerechten

Ze begonnen met – naar Nederlandse maatstaven – spannende ontbijtgerechten zoals bijvoorbeeld bouillon. En spannend zijn inmiddels ook veel andere gerechten. Ooit Chiazaadpudding geproefd? Ik ook niet totdat ik bij Bertmans kwam. Het is trouwens heerlijk. De bediening is snel en vriendelijk en ons eten komt heel vlot, ondanks dat de kleine zaak helemaal vol zit.

We probeerden verschillende gerechtjes van de brunchkaart – de avocado met gepocheerd ei is verrukkelijk. En de boekweitpannekoekjes trouwens ook. Als hoofdgerecht namen we de Thaise groene curry met zoete aardappel. Precies pittig genoeg!

Lekker interieur

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik vooral blij word van een restaurant waar niet alleen het eten lekker is, maar waar het interieur er ook een beetje ‘lekker’ uitziet. Dat is bij Bertmans geen probleem. Veel hout, staal en bakstenen wat doet denken aan ruig Rotterdam, gecombineerd met de kleur groen – net als het merendeel van de gerechten. Er is ook nog een flink terras aan het water voor op de mooie zomerdagen.

Van mij zou Bertmans wel wat dichterbij mijn eigen huis mogen zijn.

Praktische informatie:

Openingstijden? Maandag t/m vrijdag: 08.45 – 22.00, weekend: 09.30 – 17.30
Waar? Zaagmolenkade 15, Rotterdam
Tip: combineer met een nachtje Rotterdam? Verblijf bij Stroom!

Op stedentrip? Neem de stedengids van Time to momo mee.