Even geduld...

Wat krijg je als je een oude Prodentfabriek met veel passie nieuw leven inblaast? Een hip en uniek café/restaurant. Bij Hoog Vuur laait het vuur hoog op om zo de lekkerste gerechten op tafel te toveren.

De historische Eemhaven van Amersfoort wordt steeds leuker. Onder de naam De Nieuwe Stad verschijnen er steeds meer bijzondere plekjes. Inmiddels bevolken al de nodige bedrijven, kunstenaars en creatieven het terrein. Hoog Vuur is een van die bijzondere adressen en is nu al niet meer weg te denken.

Stoken en koken bij Hoog Vuur

Alle producten die worden gebruikt zijn eerlijk en lokaal en op ambachtelijke wijze bereid. De beleving van stoken en koken staat centraal in de open keuken. Je ziet stoere mannen hout hakken om de houtovens te laten loeien en de koks hun kunsten vertonen. De kaart wisselt dagelijks. Alle hoofdgerechten worden in de grote houtovens bereid. Natuurlijk staan er pizza’s op de kaart, maar ook ovenschotels (met en zonder vis en vlees) en verschillende salades, soepen en soorten brood. Tip: hou ruimte over voor een toetje, zoals cheese cake en trifle van cake, yoghurt en vers fruit. De lunch (ma-vr vanaf 12 uur) bestaat uit een buffet van allerlei verse broodjes, salades, fruit en beleg. Je rekent af per broodje en mag daarbij pakken en opscheppen wat je wilt.

Schuif aan en eet mee

Oud en nieuw

Schuif aan en eet mee is het motto. En dat kan op verschillende manieren. De grote, zachte bank is heel uitnodigend, maar als je met meerdere personen bent zijn de lange houten tafels fijn. Vergeet vooral niet om goed om je heen te kijken. Het karakter van het oude pand is mooi bewaard gebleven en perfect gecombineerd met strakke moderne meubels die warm en sfeervol zijn. 

Praktische informatie:

Hoog Vuur – Kleine Koppel 70, Amersfoort