Even geduld...

Waar ‘vroeger’ de horeca zich concentreerde rondom de Korenmarkt in Arnhem zie je nu verspreid door de stad de leukste adressen. Het Modekwartier met Sugar Hill, de Bakbar, Caspar, Hotel Modez en op het randje Tape, zette de eerste stap naar eigentijdse koffie, lunch, borrel en diner concepten. Nu volgt de rest van de stad. Op de Markt kun je terecht bij First Eet Café, op het Willemsplein haal je de lekkerste koffie bij Mams Coffee en sinds kort heeft Stan & Co ook een prachtige vestiging in de Gelderse hoofdstad. We gingen proeven bij 2 nieuwelingen.

TWFtcyBDb2ZmZWU=TWFtcyBDb2ZmZWU=
(Mams Coffee – Willemsplein 45 Arnhem)

(First Eet Café – Markt 27 Arnhem)

De nieuwste hotspots in Arnhem

Stan & Co

Stan & Co, Stan & Ik, Stan & Dorst of Stan & Chocoladeworst? Ik zou voor die laatste kiezen!

In het voormalige bankgebouw aan het Willemsplein huist tegenwoordig het eigentijdse Stan & Co, vanaf de opening een groot succes. ‘Met de benen buiten’ is een uitdrukking die hier van toepassing is. Het prachtige interieur bestaat uit verschillende stijlen. Een kopje koffie op vintage banken met tafeltjes uit grootmoeders tijd, langs de wanden comfortabele banken en voor een goede borrel hoge tafels met krukken. Van alles wat in het industriele interieur met een knipoog. De enorme vakkenkast tgen de achterwand is een echte eyecatcher. Plastic hertjes, kreeften en zwanen worden afgewisseld door een neongroene fiets en mooie quotes.

Alleen voor de mooie inrichting is het al de moeite waard om even binnen te lopen. Maar… als je toch gaat, bestel het plankje met de Chocoladesalami bij je koffie! Een stoer Opinel mes erbij en hakken maar!

Stan & Co – Willemsplein 46 Arnhem

(Bos & Heij)

Bos & Heij Café + Store

Leuk hoor, je zusje heeft een winkel, jij droomt van een café en wat gebeurt er: Café + Store is een feit! Bij Bos & Heij! Wanneer je regelmatig in Arnhem komt, ken je vast al wel de winkel Bos & Heij op de Kerkstraat. Een store met een combinatie van oud & nieuw, vintage en hip. Net even anders dan anders. Accessoires van Nederlandse ontwerpers, sieraden, cadeau’s, stationery in kleine oplage. Sinds eind 2015 is er ook plek voor koffie, taart, lunch en borrel. Verser dan vers, zelfgemaakt en biologisch.

Bos & Heij – Kerkstraat 36 Arnhem

Blijven slapen?

Een dagje Arnhem niet lang genoeg? Boek een nachtje bij Hotel Modez, een bijzonder designhotel in het Modekwartier.