Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantiehuisje met hond huren
Als jij op vakantie gaat, wil je je hond(en) natuurlijk meenemen. Zo kunnen jullie lekker samen luieren, wandelen, knuffelen en genieten. Het kan best lastig zijn om een vakantiewoning te vinden waar honden welkom zijn, maar er zijn wel degelijk accommodaties te vinden voor een perfecte vakantie met je hond. Wij zochten alvast met je mee naar de perfecte hondvriendelijke vakantiewoning.

Huisjes waar honden welkom zijn

Meer »

Huur een huisje met je hond

Als je een huisje huurt voor je vakantie, wil je natuurlijk vooral terechtkomen bij mensen die van honden houden. Daar begint alles mee! Mensen die vakantiehuisjes verhuren waar honden welkom zijn, zijn gelukkig meestal zelf ook echte hondenliefhebbers. Extra liefde voor je hond dus!

Strandhuisjes op het strand waar honden welkom zijn
Strandhuisjes Groede

Extra’s voor je hond bij je vakantiehuis

Dankzij al die liefde kun je in hondvriendelijke vakantiewoningen leuke extraatjes tegenkomen. In sommige gevallen zijn bijvoorbeeld al een bench, hondenmand en voer- en waterbak aanwezig. Ook poepzakjes worden soms gratis verstrekt. Als je echt geluk hebt, ligt er zelfs een speeltje of kluif voor je trouwe viervoeter klaar. Dat is nog eens een warm welkom!

Blije hond op vakantie in het bos, rennend door de sneeuw

Hondvriendelijke omgeving

Ook de omgeving van het huisje waar je met je hond(en) wilt verblijven moet natuurlijk dik in orde zijn. Dat begint met een goed omheinde tuin. Daarnaast is het fijn als er een losloopgebied in de buurt is, of een afsluitbaar veld met struiken en bomen om lekker te kunnen rennen en spelen. Want je wilt je hond vast niet beperken tot zo’n karig en kaal hondentoilet van enkele vierkante meter, zoals je dat wel eens ziet op vakantieparken.

Helemaal geweldig is het als er ook een vijver of meertje is waar honden mogen zwemmen. En wist je dat er zelfs accommodaties zijn die een animatieprogramma voor honden aanbieden?

Huur een huisje voor je hond in een bosrijke omgeving. Een zwarte hond kijkt naar zijn wandelende baasje

Een huisje aan zee met je hond?

Extra fijn is het om met je hond op vakantie te gaan naar de natuur. Samen lange boswandelingen maken of uitwaaien aan zee. Rennen door de branding, wandelen door de duinen; wanneer je een huisje aan zee boekt voor jou en je hond dan heb je gegarandeerd een topvakantie.

Ben je benieuwd waar je een ‘vakantiehuis met hond’ vindt? We hebben een paar bijzondere woningen geselecteerd, waar jij met je hond meer dan welkom bent. Informeer je van tevoren wel even welke voorzieningen precies aanwezig zijn? Ga je met meerdere honden? Vraag dan ook even of dat mogelijk is. En dan… Veel plezier samen!

Logeer je liever in een bed and breakfast met je hond?

Een hond in het bos, met aan weerszijden de onderbenen van zijn baasjes.

 

Lees meer tips voor een vakantie met je hond in NederlandVakantiehuisjes waar honden welkom zijn!

Je vakantie is pas echt fijn als je hond ook welkom is. Huur een van deze huisjes voor een geslaagde vakantie met je trouwe viervoeter.