Even geduld...

‘Inpakken en wegwezen’ is mijn motto wanneer ik op reis ga. Na alle reizen die ik gemaakt heb, durf ik wel te zeggen dat ik een geroutineerd kofferinpakker ben. Van backpacken in Zuid-Amerika tot stedentrip met alleen handbagage in Europa, van weekendje weg in eigen land tot fly-drive in Afrika, ik heb altijd razendsnel mijn koffer ingepakt. Hoewel ik nu regelmatig alleen met handbagage vlieg, en dus op moet letten wat er in mijn koffer gaat, zijn er een aantal accessoires (of zijn het eigenlijk gadgets?) die echt mee moeten!

Ik ga op reis en neem deze (reis-)accessoires mee…

  • Onmisbaar, mijn fotocamera. Een tijd lang fotografeerde en filmde ik met mijn smartphone, totdat ik een goede lens en de mogelijkheden van een ‘echte’ camera teveel ging missen. Vanaf nu dus altijd weer mee, mijn systeemcamera. Met WiFi!
  • Uiteraard mijn smartphone, hoe kan ik nog zonder?
  • Externe accu voor mijn smartphone. Hoe handig alle functionaliteiten op de nieuwste telefoons ook zijn, ze vreten energie. Zonder externe accu kom ik de dag niet meer door.

  • Een universele stekker. Nadat ik in Ierland 24 uur zonder stroom zat, doordat de juiste adapter ontbrak, ga ik niet meer op reis zonder… Ik heb een handige adapter bij Radbag gevonden, hij heeft als voordeel dat er ook een USB poort bij zit.
  • M’n selfiestick, waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Ik vind ze zo ontzettend stom! Maar oh, wat is ie handig. Voor een mooie selfie, maar eigenlijk nog meer voor het maken van een filmpje.  
  • En last but not least, mijn opvouwbare toetsenbord. Ik heb een hekel aan typen op mijn telefoon, ik druk regelmatig de verkeerde toets in en het gaat me niet snel genoeg. M’n blue tooth toetsenbord is de oplossing! Zo kan ik onderweg toch nog even snel wat mailtjes beantwoorden, iets op Facebook posten of een appje sturen. 
  • Ouderwets, maar o zo handig; een notitieboekje. 

Afhankelijk van mijn bestemming heb ik uiteraard nog wat andere handige items. M'n flipflops, e-reader, zonnebril, hamamdoek…Heb je ook favoriete accessoires die altijd met je mee op reis gaan? Ik ben benieuwd en hoor het graag!

*Bijzonder Plekje samen met Radbag*