Even geduld...

Ken je het programma ‘Ik Vertrek‘? Een serie reportages over Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Ze worden gevolgd tijdens hun afscheid in Nederland, het vertrek en de eerste maanden op hun nieuwe bestemming.

Wekelijks wordt de serie door ruim een miljoen Nederlanders bekeken en ik moet je eerlijk zeggen; ik kijk ook graag! Vaak met veel plezier, soms met onbegrip en af en toe met bewondering. Het is regelmatig smullen bij dramaverhalen, maar er zijn ook succes stories! Die bijzondere plekjes deel ik graag met je. 

Little Dolce B&B bij Ik Vertrek

De vriendinnen Joelle en Marieanne vertrekken naar Lecce, een stad in het zuiden van Italië. Ze gaan een historisch pand huren en omtoveren tot een B&B met enkele kamers: Little Dolce B&B. Hoewel de huisbaas de afspraken niet nakomt, de dames niet voldoende Italiaans spreken om alles op te lossen, blijven ze positief! Die positiviteit zorgt ervoor dat de vriendinnen het voor elkaar krijgen een prachtige B&B te openen. Sfeervol, karakteristiek en gezellig.

‘Ik vertrek’ Villa Alwin in Italië

Villa Alwin is misschien wel het meest succesvolle ‘ik-vertrek’ verhaal van alle jaren. Bionda en Alwin vertrekken met hun drie zonen naar Le Marche in Midden-Italië. Ze beginnen met de verhuur van vakantiehuizen en hebben inmiddels een geliefd vakantiedomein met luxe ingerichte safaritenten, appartementen, een fijn zwembad en ‘s avonds regelmatig de mogelijkheid om aan te schuiven aan lange tafels. Hun droom werd meer dan werkelijkheid.

Loungebanken met witte schaduwboeken erboven, in de heuvels van de Italiaanse Le Marche

Mandlwand Lodge

Britt en Maikel wonen met hun kinderen in het Gooi, waar ze een prima leven leiden. Wanneer Britt haar baan kwijtraakt, is ze toe aan een nieuwe stap. Frisse berglucht, een andere omgeving: Oostenrijk! Het gezin verhuist naar het Oostenrijkse Mülbach am Hochköning, waar ze beeldschone appartementen bouwen met ruige bergtoppen als achtergrond. De Mandlwand Lodge: een echt bijzonder plekje!

Vanuit de appartementen kijk je uit over de bergtoppen van de Mandlwand.De lodge heeft 9 appartementen, voor 4 tot 8 personen.

Ontdek ook deze plekjes: