Even geduld...

De Italianen kunnen het als geen ander: genieten van het leven met lekker eten, mooie dingen en fijne vrienden & familie om je heen. Een levenswijze die wij ons hier in het hoge noorden graag eigen zouden willen maken. Na iedere vakantie in het zonnige zuiden zeggen we tegen elkaar: ‘en nu houden we het vast’! Totdat het drukke leven van alledag ons goede voornemen weer verdrijft. Gelukkig wonen we vlakbij Amerongen, waar in de monumentale portierswoning van Zuylenstein altijd het 'La Dolce Vita'-gevoel heerst. 

Italiaans restaurant Il Sogno

Misschien komt het omdat ze bij Il Sogno, net als de Italianen, koken met wat het seizoen te bieden heeft. Of beter gezegd wat er te vinden is in de grote moestuin van landgoed Zuylenstein. Van de antipasti tot de pizza’s uit de steenoven en de taartjes bij de koffie, alles is super vers. Maar ook het meer dan gastvrije personeel en de unieke locatie aan de rand van het bos zorgen ervoor dat een heerlijk vakantiegevoel zich van je meester maakt bij binnenkomst.

Strijk na een stevige wandeling door het bos neer op de idyllische binnenplaats voor een kopje koffie in de zon. Maar ook als je moet schuilen voor de regen of kou is een plekje zoeken in de gezellige open keuken voor een glas Italiaanse wijn en een lekkere lunch of diner zeker geen straf. 

Activiteiten

Regelmatig vinden er leuke activiteiten en evenementen plaats op het landgoed en bij Il Sogno. Wat dacht je van een vroege yoga sessie in het bos? Met aansluitend een kakelvers ontbijt. Of het jaarlijks terugkerende kledingruil evenement “De waslijn”, waarbij je je blouse in die kleur die je eigenlijk niet staat kunt ruilen tegen het perfecte jurkje voor dat leuke feestje van volgende week. Houdt dus hun agenda goed in de gaten zodat je niks leuks hoeft te missen.

Winkel

In de oude wachtkamer van de portierswoning zit een klein informatie- en winkelgedeelte. Snuffel tussen de inspirerende kookboeken en fiets- of wandelkaarten. Of neem een potje chutney mee voor een beetje Dolce Vita thuis op de kaasplank. Deze keer kan het niet misgaan met de goede voornemens. Geniet van het goede leven! 

Praktische informatie:

Wat? Il Sogno Zuylestein
Waar? Landgoed Zuylestein – Rijksstraatweg 3, 3956 CH Leersum
Wanneer? Van woensdag t/m zondag van 10.00-21.30 uur voor koffie/taart, lunch, borrel en antipasti of een pizza!