Even geduld...

Nog geen drie uur vliegen en je staat in Zuid-Portugal. Ik vloog voor een paar dagen naar de Algarve, om bijzondere plekjes te ontdekken, de mooiste stranden te zoeken en accommodaties te selecteren voor Bijzonder Plekje. Hoe fijn om slechts een paar dagen weg te zijn en volledig opgeladen weer terug te komen.

Zon, zee, strand, lekker eten, Portugese gastvrijheid… zelfs voor een lang weekend of midweek meer dan de moeite waard! Vlieg naar Faro, huur een auto en ontdek! Kijk je even mee?

B&B O Tartufo

Een oase ten oosten van Faro, op slecht een half uurtje rijden. Bohemian, kleinschalig, charmant en een plek om à la minute je hart aan te verliezen.

Terra Estreita Beach Santa Luzia

Voor de kust bij Tavira ligt Ilha de Tavira. Vanaf het land gezien lijkt het weinig bijzonder, maar wanneer je bij Santa Luzia het pontje neemt naar Terra Estreita (narrow land) kom je op een zeldzaam mooi stukje strand uit.

Tavira

30 Km ten oosten van Faro ligt Tavira, aan de rivier Rio Gilão. Smalle straatjes, leuke pleintjes met terrasjes, oude stadsmuren…

Boutiquehotel Pensão Agrícola

Een parel in het binnenland is deze 'herberg op het platteland'. Een boutiquehotel met slechts 6 suites, een restaurant en plungepool. Het interieur is adembenemend mooi!

Prachtige baaien en stranden

Aan de westkust van Faro bestaat de kust uit een aaneenschakeling van steile rotsen, baaien met helder- en azuurblauw water, fijne zandstranden…

B&B Farmhouse of the Palms

Ten noorden van Faro ligt Farmhouse of the Palms, een sfeervolle B&B met slechts 5 kamers van een bijzondere schoonheid. 

Faro old town

Wanneer ik niet de tip had gekregen om het historische centrum van Faro te bezoeken, had ik deze stad links laten liggen. Maar oh, wat is de old town leuk! 

Praktische informatie:

Vlucht: We vlogen met Transavia vanaf Rotterdam airport. Slechts 2 u 45 min. vliegen en je staat op Faro airport. Tickets zijn al te boeken voor minder dan € 100,- retour.
Huurauto: Onze huurauto was gereserveerd bij Sunny Cars. Het grote voordeel van Sunny Cars is, dat alle verzekeringen inclusief zijn. Geen zorgen dus tijdens je rondreis (een prettig idee nadat we in Noord-Ierland schade aan onze auto hadden gereden…).
Accommodatie: Overnachten in een B&B al vanaf € 45,- per nacht (O Tartufo).