Even geduld...

Laag Holland, de streek tussen Amsterdam, Zaanstad, Hoorn en Alkmaar, is 100% Hollands. Polderlandschappen, waterland, Oud-Hollandse huisjes en charmante dorpjes. Nederland als op een ansichtkaart… Op uitnodiging van Bureau Laag Holland zocht en bezocht ik de meest bijzondere plekjes van Laag Holland, een eerste impressie:

Noord-Hollands laagste punt

Het laagste punt van Noord-Holland ligt in de polders bij het gehucht Etersheim, ten noorden van Edam en Volendam. Weilanden vol schaapjes, dijken, prachtige wolkenluchten, een molen… hoe Hollands wil je het hebben!?

In Etersheim staat het bijzondere kerkje van Etersheim, tegenwoordig een B&B met slechts 2 kamers.

Monnickendam & Marken

Met zoveel water om je heen moet je wel varen! Na koffie met (appel-)taart bij Het Weeshuis in Monnickendam stappen we in het schilderachtige Monnickendam aan boord van de Loungeklipper voor een zeiltocht naar Marken & Volendam.

Pittoresk de Rijp

We fietsen door Werelderfgoed UNESCO de Beemster, bezoeken de Eilandspolder en vergapen ons aan historische geveltjes in pittoresk de Rijp waar ik ook overnacht, bij B&B het Pakhuys.

Schuitje varen, theetje drinken

Vanuit de o zo leuke theetuin Overleek varen we per fluisterboot door Waterland, waar we dansen op het veen en met de wind door onze haren genieten van polders, windmolentjes, koeien en het dorpje Broek in Waterland. 

Ook naar Laag Holland?