Even geduld...

De Portugese Algarve kennen we allemaal. De stranden, badplaatsen, rotsachtige baaien, het fijne klimaat. Redenen genoeg om jaarlijks veel bezoekers te trekken. Minder bekend, maar minstens zo mooi (zo niet mooier) is de Alentejo. Deze streek ten noorden van de Algarve is veelzijdig qua landschappen, gastvrij qua bevolking, verrassend qua culinaire hoogtepunten en divers qua activiteiten. We delen graag een eerste impressie met je:

De kust van Alentejo

De kustlijn van de Alentejo start ten zuiden van Lissabon en loopt zuidwaarts tot Odeceixe. Hier langs de Atlantische Oceaan biedt de kust je veel verschillende gezichten. Van bijna tropische zandstranden tot grillige baaien en eindeloze natuurgebieden. Wat dacht je van dolfijnen spotten voor de kust bij Setúbal, mondaine strandtenten bij Comporta en de beste surfspots bij Odeceixe!

Het binnenland 

Wanneer je de kust verlaat en het binnenland inrijdt, passeer je uitgestrekte kurkplantages en wijngaarden. De wijnen uit de Alentejo, het Californië van Portugal, zijn bijzonder smakelijk en verdienen het om uitgebreid geproefd te worden bij een van de wijnhuizen, zoals bijvoorbeeld Quinta de Quetzal. Wanneer je verder het binnenland in gaat, richting de Spaanse grens, dan krijgt het landschap een bijna Afrikaans uiterlijk en word je verrast door het immense Lake Alqueva.

Charmante dorpen en steden

Verspreid in het licht glooiende landschap vind je kleine dorpen en charmante steden. De meest bekende stad is Évora, een historische stad met een prachtig oud centrum. Niet voor niets opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar ook een bezoek aan het mooiste dorp van Portugal, Monsaraz, mag niet ontbreken. 

Bijzonder overnachten

Combineer de schoonheid van de streek met een verblijf bij een bijzondere accommodatie, om het optimale uit je verblijf te halen. We hebben een aantal bijzondere plekjes in de Alentejo, maar ook overnachten op een boot op Lake Alqueva, een verblijf in een exclusieve villa bij Comporta, een nacht in een klooster in Évora of bij een wijnhuis hoort tot de mogelijkheden.

Praktische informatie:

Vliegen: Er vertrekken meerdere vluchten per dag naar Lissabon en Faro (Algarve). Je kunt vanuit Lissabon een rondreis maken, of heenvliegen op Lissabon en terug vanaf Faro (vice versa).
Huurauto: Een huurauto is onmisbaar wil je al het moois van de Alentejo kunnen bewonderen. 
Overnachten: Verspreid door het land vind je een breed aanbod aan (bijzondere) accommodaties, van glamping tot vakantiehuis, van B&B tot yurt.

Nieuwsgierig naar meer Alentejo?