Even geduld...

Salzburg, de stad van Mozart & The Sound of Music, leeft tijdens de jaarlijkse Rupertikidag helemaal op. Elk jaar in september is het feest op de ‘Alte Markt’ van de stad. De inwoners van Salzburg vieren dan een van de meest traditionele festivals van het land.

U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDE5U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDE2U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDk=U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDI1

Zweven = leven. Dat weten ze in Salzburg ook!

U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDQ=

Het centrale plein midden in de stad wordt even omgetoverd tot een nostalgische kermis, met een inimini reuzenrad dat nog stamt uit 1800! 

U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDg=U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDc=U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDIzU2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDI0

Het plein is niet alleen gevuld met eeuwenoude kermisattracties, maar ook met de geur van sissende braadworsten en verse pretzels. Overal wordt geproost met grote pullen bier, gedronken door mensen in klederdracht.

U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDEyU2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDIyU2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDEz​Winkelen doe je in de Getreidegasse, de oudste winkelstraat van Salzburg, waar alle winkels schitterende uithangborden hebben. Maar ook in de rest van de stad is de historie goed te zien. De bewoners zijn duidelijk trots op hun stad. Het is overal brandschoon en de historische gebouwen zijn allemaal uitstekend onderhouden.

U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDM=U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDY=U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDExU2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDE3U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDE4

Tussen het oude en nieuwe centrum ligt de rivier de Salzach waarlangs de Kai Promenade loopt. Een heerlijke weg om een mooie wandeling of fietstochtje over te maken. 

U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDE0U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDE1

En fiets je iets verder door dan waan je je midden in de natuur, op slechts een paar kilometer van het centrum.

U2FsemJ1cmcgSW1wcmVzc2llIDIx

Een absolute must wanneer je de stad bezoekt is het verkennen van de weidere omgeving: Salzburgerland. Een van de mooiste plekken is het Grossartal, waar je hier vast kan genieten van de prachtige beelden uit deze streek. Hier alvast een voorproefje: impressie Grossartal.

Lees meer over de leukste plekken van Salzburg en het Grossartal! Nu alvast meer weten? Visit Salzburg

Lees meer over Oostenrijk

Ook leuk om te lezen:
Oostenrijk: 1001 redenen om te gaan Oostenrijk is een heerlijk vakantieland, voor iedereen! Twijfels? 1001 redenen om te gaan! Marleen , 30 juli 2017 Oostenrijk: veelzijdig Vorarlberg Grenzend aan Zwitserland ligt de Oostenrijkse regio Vorarlberg. Hier wil je vakantie vieren! Actief of niet, de Marleen , 7 augustus 2017 Oostenrijk: Alpbachtal In de meest bekende regio van Oostenrijk, Tirol, ligt het Alpbachtal met het mooiste dorp van het land! Een lieflijk dal met veel mogelijkheden. Marleen , 12 augustus 2017 Oostenrijk: dit móet je doen in het Alpbachtal! Een vakantiebestemming voor het hele gezin: het Alpbachtal in Tirol. Van deze 5 activiteiten krijg je een adrenalinekick! Marleen , 12 augustus 2017 Oostenrijk: 3 tips voor het Bregenzerwald Het Bregenzerwald in Oostenrijk, regio Vorarlberg, is net even anders dan anders. Hierom wil je er naar toe! Marleen , 25 augustus 2017 Oostenrijk: 3 bijzondere activiteiten in Vorarlberg Bezoek je een van de mooiste regio's van Oostenrijk, Vorarlberg, dan mogen deze drie activiteiten niet ontbreken! Marleen , 4 september 2017 Oostenrijk: 5 activiteiten voor het hele gezin in Vorarlberg Vorarlberg in Oostenrijk is een veelzijdige regio met toffe activiteiten voor het hele gezin! Niet alleen maar bergwandelen, maar... Marleen , 12 september 2017 Oostenrijk: Oost-Tirol, van hoogtepunt naar hoogtepunt 'Het dak van Oostenrijk' met 266 toppen boven de 3000 meter. Extreme hoogte, bijzondere hoogtepunten. Ontdek het zelf in Oost-Tirol! Marleen , 28 september 2017 Impressie: Wandelen in Grossartal Grossartal: Langs de Salzburg Almenweg kun je heel gemakkelijk van de ene naar de andere hut wandelen. Nieuwsgierig hoe dat is? Lees snel meer. Marre , 2 oktober 2017 Oostenrijk: Rupertikitag in Salzburg Rupertikitag: De Oostenrijkse (verlengde) versie van koningsdag. Klederdracht, grote pullen bier, heel veel worsten & een nostalgische kermis. Marre , 4 oktober 2017 Oostenrijk: 5x doen in Salzburg Meezingen met klassiekers uit de Sound of Music, lunchen in Afrikaanse sferen of op 10 cm afstand van een Formule 1 auto staan; in Salzburg kan alles. Marre , 9 oktober 2017